vrijdag 19 april 2024

Alles over Altena

Zwembad Andel/Genderen: forse kostenverschillen

6 oktober 2010 (door AalburgNet)

AALBURG/WOUDRICHEM -  De gemeenteraden van Aalburg en Woudrichem werden dinsdagavond geinformeerd door het college van Aalburg over het lang verwachte (nieuwe) onderzoek naar de bouw van een nieuw zwembad. De optie voor een zwembad in Veldzicht blijkt  enkele tonnen goedkoper te zijn dan de Andel-variant. 

CU Aalburg noteerde: "Naar ons gevoel is er één reële optie toegevoegd. Dat is het ombouwen van het diepe bad van Veldzicht naar een therapiebad met half over het diepe bad een nieuw wedstrijdbad. Het dak boven het nieuwe wedstrijdbad kan open op zomerdagen. Het huidige ondiepe bad blijft een buitenbad. De herenkleedkamers, kassa en kantine worden opnieuw overkap." 
In de vorige bestuursperiode opperde de CU-fractie dit idee overigens ook al.

Lager

De bouwkosten van Veldzicht 3 zijn 3 miljoen lager als D+  en 1,5 miljoen lager als A+ maar de onderhoudskosten en onderhoudsrisico zijn hoger en bezoekersaantallen lager. De variant A+ is uiteindelijk de goedkoopste optie in  totale kosten: Andel D+ 825.000 per jaar, Veldzicht3 730.000 per jaar en Andel A+ 630.000 per jaar.

Een ander opmerkelijk punt is dat in het onderzoek geen zondagssluiting is meegenomen, terwijl dit in de achterlgigende verkiezingstijd eens stevig issue was. Daarnaast zijn de kansen op energiekoppelingen met omliggende bedrijven is nog niet onderzocht.

Beide colleges gaan nu met elkaar overleggen en komen met een voorstel. (CU Aalburg)

 

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.