Alles over Aalburg...
17sep 2010

Eenstemmigheid over aangifteloket

AALBURG - Alle fracties waren het afgelopen dinsdag over een onderwerp eens: 'De sluiting van het politiebureau in Nieuwendijk is onacceptabel en de voorgestelde ochtend in de week als compensatie is te weinig.'

De burgemeester betoogde dat het om slechts één aangifte per dag uit Aalburg ging, waarvan er ongeveer zeventig per jaar in Nieuwendijk gedaan worden. De cijfers lieten volgens hem zien dat het rumoer omtrent de sluiting vooral om emotie gaat.

Burgerlid Schreuders (VVD) kwam met een voorbeeld waarbij de politie midden in de nacht niet kwam na het ingooien van een ruit. De betreffende mensen konden pas een week later bij het politiebureau terecht. Ontdaan deden zij daar hun verhaal. 'Dit voorbeeld laat zien de emotionele kant van het verhaal zien, die niet onderschat mag worden' aldus de CU, hetgeen ook burgemeester Naterop beaamde.

Raadslid Burghout (SGP) nuanceerde de zaak: 'De politie doet ook vaak goed werk waarbij ze wel snel handelen. Het is dus niet alleen maar negatief.' Deze nuance werd door Van der Hoeven (CU) onderschreven, maar voegde nadrukkelijk toe dat de politie-inzet in de regio onder een acceptabel minimum deigt te zakken.

De raadsfracties kwamen met verschillende ideeën om de politie dichter bij de burger te brengen, waaronder de mogelijkheid om aangifte te doen in het Aalburgloket. De burgemeester gaf aan genoeg informatie te hebben waarmee hij het overleg met de politie kon aangaan. (CU Aalburg) Deel dit bericht met je vrienden!