woensdag 24 april 2024

Alles over Altena

Zelfstandig CJG stuit op verzet CU

16 september 2010 (door AalburgNet)

AALBURG - De ChristenUnie Aalburg verzette zich tijdens de vergadering van de raad op 14 september tegen de motivering en het voornemen van de gemeente Aalburg een zelfstandig Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) te starten. De gemeente meent dat dit goedkoper is. De buurgemeenten Werkendam en Woudrichem zijn het  ook oneens met de hoogte van de “bezuiniging” die de gemeente Aalburg opvoert.

In een rekenmodel geeft de CU aan dat  19.400 euro per jaar aan vermeende “bezuiniging” juist leidt tot extra structurele kosten voor de partners ten bedrage van 37.700 euro. Er wordt 55.000 euro aan investeringen met betrekking tot de voorbereiding over de balk gegooid, aldus de CU-fractie.

De CU reageerde: 'We waren blij met de inhoudelijke bijdrage van burgerlid Bouman van de VVD, vanuit haar vakinhoudelijke kennis, die aangaf dat de winst met de coördinator niet te realiseren is als dit wordt ingericht zoals de wethouder schetst en zich duidelijk uitsprak tegen het voorstel van het college. Ook Marian van der Wal van de PVDA kwam met sterke inhoudelijke argumenten, opgedaan in haar jaren als verantwoordelijk wethouder. We kunnen ons voortellen dat onze ambtenaren ook teleurgesteld moeten zijn dat na twee jaar werken aan een project dit vergeefse inspanning is geweest.'

Mede in het licht van het landelijk gevoerde beleid van CU minister Rouvoet voor Jreugd en Gezin is de Aalburgse CU- fractie danig teleurgesteld: 'De respectloze toonzetting in de raad richting de ChristenUnie raakt ons. Het CJG is juist ingesteld om instanties beter te laten samenwerken en jongeren en kinderen/gezinnen beter te kunnen helpen als ze hulp nodig hebben.'

De CU roept de gemeentepolitiek op de 'kwaliteit en van de zorg en het integraal efficiënt gebruiken van belastinggeld' mee te nemen in hun besluitvorming. 

 

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.