donderdag 28 maart 2024

Alles over Altena

Aalburg zoekt initiatieven internationale samenwerking

31 augustus 2010 (door AalburgNet)

AALBURG - De gemeenteraad van Aalburg heeft op 10 november 2009 besloten Aalburg uit te roepen tot Millenniumgemeente van Nederland. Hiermee geeft het gemeentebestuur aan dat Aalburg de campagne van de Verenigde Naties voor de millenniumdoelen ondersteunt. Met dit besluit wil de gemeenteraad van Aalburg de bevolking bewust maken en betrekken bij de millenniumdoelen.

Inmiddels is vanuit de gemeenteraad een werkgroep geformeerd waarin enkele politieke partijen vertegenwoordigd zijn. Deze werkgroep selecteerde voor de gemeente Aalburg drie millenniumdoelen waaraan de komende jaren de nodige aandacht geschonken gaat worden:   

  •  “Alle jongen en meisjes gaan naar school”
  •  “Er leven meer mensen in een duurzaam leefmilieu”
  •  “Er is meer eerlijke handel, schuldverlening en hulp”

Verschillende instellingen en organisaties in Aalburg zijn ook actief bezig met deze ideële doelen. De werkgroep wil graag weten welke particuliere initiatieven er binnen de gemeente zijn en met welke projecten in welke landen zij zich bezig houden. Daarvoor wordt een inventarisatie gehouden. Alle organisaties die zich met dergelijke projecten bezighouden worden verzocht dit te melden bij de gemeente.

Op de website www.aalburg.nl kunnen met een speciaal formulier alle projecten worden opgegeven. Inleveren kan ook.

De gemeente wil met het millenniumproject meer bekendheid geven aan al deze initiatieven en later deze organisaties met elkaar in contact brengen om de krachten te bundelen om daarmee nog meer succes te kunnen behalen.

In het najaar van 2010 wordt een bijeenkomst belegd met alle relevante instellingen en organisaties. Kennismaken, uitwisselen van ideeën, praktische tips ed., zijn dan onderwerp van gesprek.

Alle instellingen en organisaties in de gemeente Aalburg wordt gevraagd uiterlijk voor 22 september het formulier in te vullen en hetzij via de website dan wel bij de gemeente in te leveren. Het formulier kan naar postbus 40, 4260 AA  Wijk en Aalburg

Voor vragen is - vanuit de gemeente - Ery Kooi beschikbaar: (0416) 698704 of via de mail e.kooi@aalburg.nl
 

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.