vrijdag 19 april 2024

Alles over Altena

Politiebureau Nieuwendijk: alles onder controle

23 juli 2010 (door AalburgNet)

REGIO - De burgemeesters van Aalburg, Werkendam en Woudrichem laten nadrukkelijk weten dat er met de korpsleiding afspraken zijn gemaakt dat alleen gedurende de zomermaanden er bij het politiebureau in Nieuwendijk geen aangiften gedaan kunnen worden.

Binnen de politie vindt momenteel discussie plaats op welke wijze het beste invulling kan worden gegeven aan door te voeren bezuinigingsmaatregelen, zonder dat dit gaat leiden tot minder blauw op straat. De optie om het doen van aangiften meer te gaan centraliseren ligt hierbij ook op tafel. In het najaar zal daarover verder gesproken worden.

De burgemeesters van Aalburg, Werkendam en Woudrichem hebben in de gesprekken met de korpsleiding aangegeven dat bij een eventuele stopzetting van het doen van aangiften in Nieuwendijk een goed alternatief aangeboden dient te worden voor de inwoners. De suggestie is daarbij o.a. gedaan de mogelijkheden te bekijken of eenvoudige aangiften door de front-office van de gemeentelijke loketten in de drie gemeenten gedaan kunnen worden.

De conclusie op dit moment is dan ook:
1. de mogelijkheid tot het doen van aangiften bij het politiebureau in Nieuwendijk zal na de vakantieperiode weer gewoon kunnen plaatsvinden
2. in het najaar zal er nadere besluitvorming plaatsvinden op welke wijze de inwoners uit het Land van Heusden en Altena in de  nabije toekomst hun aangiften bij de politie kunnen regelen. (Foto reetecool.com)

Lees hier het eerdere artikel op Aalburg.net.

Ook deze moet u dan gelezen hebben...

Lees hier de informatie over aangifte doen door de gemeente Aalburg.

Reactie korpsleiding...

Lees meer over:

Politie
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.