vrijdag 19 april 2024

Alles over Altena

Zorgen over jeugdwerk in Aalburg

15 juli 2010 (door AalburgNet)

AALBURG - Het bestuur van jongerencentrum EFS in Wijk en Aalburg heeft aan de bel getrokken over het jongerenwerk in Aalburg.

In een brief aan de raad uit het bestuur haar zorgen nu bekend is geworden dat één van de twee jongerenwerkers in de gemeente per 1 september vertrekt. Het al de vijfde jongerenwerker in de laatste tien jaar die uit Aalburg vertrekt.

Omdat het college heeft aangekondigd met een nieuwe nota jeudgbeleid te komen, vreest het bestuur dat de functie van de vertrekkende jongerenwerker voorlopig niet wordt ingevuld. "Het bestuur van jongerencentrum EFS verzoekt u dringend niet te wachten op de nota maar de sollicitatieprocedure op korte termijn in gang te zetten", zo staat te lezen in de brief.

De huidige twee jongerenwerkers werken samen 30 uur per week. Weinig, volgens het bestuur. "Een vrijdagavond in EFS komt al gauw neer op zes uur. Wij verzoeken u dan ook om in de toekomst toch weer 32 uur per week voor het jongerenwerk beschikbaar te stellen."

Volgens wethouder Jan Spuijbroek wordt geprobeerd de vrijkomende vacature de komende drie maanden intern op te lossen. (Brabants Dagblad)
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.