vrijdag 29 maart 2024

Alles over Altena

Think before you drink...

12 juli 2010 (door AalburgNet)

Preventiecampagne

Vanaf 2010 zal de ‘Think before you drink’-campagne op veel plekken in West-Brabant zichtbaar worden. De integrale, regionale aanpak is zodanig opgezet dat deze aanvullend en versterkend werkt op de activiteiten die de gemeenten lokaal (willen) uitvoeren in het kader van het voorkomen van alcoholmisbruik door jongeren. Hoe vaker en consequenter dezelfde boodschap gecommuniceerd wordt, hoe groter het effect.

Drinkgedrag jongeren

In eerdere onderzoeken kwam naar voren dat
- 9% van de 8 t/m 11 jarigen in West-Brabant wel eens alcohol heeft gedronken (Jeugdenquête 8 t/m 11 jarigen, 2008);
- 22% van de 12 t/m 15 jarigen in West-Brabant recent alcohol heeft gedronken (in de vier weken voorafgaand aan de jongerenenquête 12 t/m 18 jarigen, 2007);
- 37% van de 16 t/m 18 jarigen in West-Brabant recent dronken of aangeschoten is geweest (in de vier weken voorafgaand aan de jongerenenquête 12 t/m 18 jarigen, 2007).

Resultaten centraal in beleid gemeenten 2010 - 2013

De resultaten zijn belangrijke kaders voor de activiteiten in het project ‘think before you drink’. Het project streeft er de komende jaren naar resultaten te boeken op onderwerpen zoals het naleven van wet- en regelgeving voor detailhandel, sportkantines, horeca, het ‘opsporen’ van hokken en keten, begeleiding bij ziekenhuisopnames als gevolg van alcohol en voorlichting op scholen. De regionale campagne ‘think before you drink’ zet vooral in op het bekend maken van de schadelijke gevolgen van alcohol onder jongeren, het bekend maken en ‘promoten’ van de adviezen ‘geen alcohol onder de 16 jaar’ en ‘geen overmatig alcoholgebruik boven de 16 jaar’ en het benadrukken van de rol van de ouders en de begeleiding hiervan.
 

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.