zaterdag 20 april 2024

Alles over Altena

Wethouder Spuijbroek opent Koningsburcht

29 juni 2010 (door AalburgNet)

Na een warm onthaal onder eveneens warme omstandigheden zakte Wethouder Spuijbroek door de knieën en vertelde de kinderen wie hij was en wat hij kwam doen. Na die duidelijke uitleg onthulde hij samen mét de kinderen de naam. Dit deed hij door het plastic weg te knippen waardoor de toepasselijke naam zichtbaar werd: Koningsburcht. De kinderen vonden het allemaal schitterend en werden beloond met een ijsje.

Kindercentrum Camelot kwam gaandeweg ruimte tekort. De BSO-kinderen komen uit heel de regio en veel kinderen blijven na de dagopvang gebruik maken van de opvang. Om het ruimteprobleem op te lossen kon, na overleg met het bestuur van CBS Het Fundament, Camelot een BSO-unit plaatsen op het speelplein. Deze unit voldoet aan alle eisen om een groep van twintig kinderen op te vangen.

Naast de drie dagopvanggroepen heeft Camelot nu dus twee BSO-groepen, waardoor de totale opvangcapaciteit is gegroeid naar 74 kindplaatsen. Camelot kan nu veertig schoolkinderen opvangen na schooltijd en hele dagen gedurende de vakantieperiode. Door de extra ruimte kunnen de kinderen nu worden gesplitst in twee groepen waardoor activiteiten aangeboden kunnen worden die passen bij de leeftijd, behoeften en wensen van de kinderen. Per groep zijn er twee pedagogisch medewerksters aanwezig. (Foto's Camelot)

Wie meer wil weten over de opvangmogelijkheden, surft naar www.kindercentrumcamelot.nl

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.