Alles over Aalburg...
19jun 2010

Nieuwe dijkgraaf Waterschap Rivierenland

In de openbare vergadering van vrijdag 18 juni 2010 heeft het algemeen bestuur  unaniem besloten om de heer ir. R (Roelof).W. Bleker aan te bevelen bij de Kroon als dijkgraaf. Hij is door de vertrouwenscommissie na een open sollicitatieprocedure voorgedragen.

Roelof Bleker was tot begin dit jaar wethouder van de gemeente Enschede en studeerde technische bedrijfskunde aan de Universiteit Twente. Bleker: “Het lijkt mij fantastisch om samen met andere partijen te werken aan het geven van meer ruimte aan water en natuur,  veilige dijken en de economische versterking van ons mooie gebied.”

Loco-dijkgraaf Arend Fernhout is blij met zijn komst: “Wij zijn er in geslaagd een moderne, ervaren, jonge bestuurder te vinden voor ons waterschap. Wij vertrouwen op een prettige langdurige samenwerking en zien in hem ook een voorvechter voor het behoud van de waterschappen. Wij zijn er van overtuigd dat hij in ons gebied een bindende factor zal zijn en rekening kan houden met alle belangen die er zijn.”

De vacature van dijkgraaf is ontstaan omdat de huidige functionaris, Gerrit Kok, op 1 september van dit jaar met pensioen gaat. 
 Deel dit bericht met je vrienden!