vrijdag 29 maart 2024

Alles over Altena

Voorkomen is beter dan blussen...

31 mei 2010 (door AalburgNet)

De Brandweer cluster Land van Heusden en Altena laat weten: 'Het is een goede zaak dat er tijdens het WK ook op de brandveiligheid wordt gelet. Calamiteiten zijn nooit helemaal te voorkomen, maar er zijn genoeg mogelijkheden om de kans op brand te verkleinen en de gevolgen van een eventuele brand te beperken.'

De brandweer heeft voor de drie gemeenten Aalburg, Werkendam en Woudrichem een aantal aandachtspunten op een rij gezet. Gewezen wordt name over het gebruik van versiering als vlaggen, slingers en dergelijke in en rond het huis, maar ook op straat. Kijk hiervoor op de website van Brandweer Midden en West Brabant: www.brandweermwb.nl.

De brandweer stuurt de horeca, sportkantines en gemeenschapshuizen een uitvoerige brief met een samenvatting van richtlijnen die de brandveiligheid rondom het WK moeten verbeteren. Zaken zoals noodverlichting, blusmiddelen, vluchtwegen en dergelijke komen hier in aan de orde.

Evenals bij voorgaande EK’s en WK’s zal de brandweer voor en tijdens het sportfestijn steekproefs-gewijs controles uitvoeren. 'Zonodig zal handhavend worden opgetreden', aldus de brandweer. (Foto's Henry Wallinga / opmaat-eduware.nl)

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.