vrijdag 19 april 2024

Alles over Altena

Tweede Kamerleden CU op campagne in Altena

31 mei 2010 (door AalburgNet)

ALTENA / AALBURG - De ChristenUnie (CU) zet zijn campagnetanden stevig in het Land van Heusden en Altena. Verschillende  (kandidaat) Tweede Kamerleden brengen de komende week een werkbezoek. De streek lijkt populair bij de CU. Het afgelopen jaar waren onder meer André Rouvoet en Arie Slob ook al te gast in de regio.

Inburgering
 
Wijnand van der Hoeven, CU raadslid Aalburg legt uit: 'Wij vinden een goede band met de Tweede Kamerfractie erg belangrijk. Wij nodigen dan ook vaak Kamerleden uit om lokale onderwerpen landelijke aandacht te geven. Inmiddels is een bezoek aan de regio al een beetje een begrip in Den Haag: Een bezoek aan het Land van Heusden en Altena hoort bij de “inburgeringcursus” van ChristenUnie Tweede Kamerleden.' Reden voor de plaatselijke kiesverenigingen om ook de twee nieuwkomers op de kandidatenlijst, Carola Schouten en Martine Vonk, uit te nodigen voor een bezoek. De dames staan respectievelijk op een zesde en achtste plek.
 
Kanotocht
 
Op vrijdag 4 juni zal Martine Vonk, samen met Hermen Vreugdenhil uit Nieuwendijk en de lokale kiesverenigingen, een heuse kanotocht maken door de drie gemeenten. De start is bij natuurgebied Het Pompveld in Aalburg, waarna via Almkerk naar Fort Altena in Sleeuwijk wordt gevaren. Onderweg zijn er diverse stops waarbij er gesproken wordt over de beleidsspanningen tussen landbouw, recreatie en natuur.
 
Lokale roots
 
Op dinsdag 8 juni zal Carola Schouten, die oorspronkelijk uit Giessen komt, een bezoek brengen aan Aalburg. De gesprekken tijdens dit bezoek zullen met name over het thema economie gaan. Ongetwijfeld zal er ook campagne gevoerd worden voor de verkiezingen op 9 juni aanstaande. (Foto's CU)
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.