donderdag 28 maart 2024

Alles over Altena

CU Aalburg: 'Bezuinigen op WMO-beleid taboe'

18 februari 2010 (door AalburgNet)

WIJK EN AALBURG - De ChristenUnie (CU) in Aalburg meent dat wat hen betreft er een taboe rust op bezuinigingen op de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO).  Jaap Vos (nummer drie op de kandidatenlijst CU) stelt:  'Wij mogen de gevolgen van de crisis niet afwentelen op de zwakkeren van de samenleving. Daarom is bezuinigen op het sociale WMO-beleid voor ons niet aan de orde.' In het WMO- beleid wordt onder andere mantelzorg, thuiszorg en bestrijding van verslavingen geregeld. 
'Het gevaar bestaat dat je door te bezuinigen op WMO-beleid nog meer een beroep gaat doen op vrijwilligers. Die doen al ontzettend veel werk en je kan niet zomaar taken van de gemeenten richting vrijwilligers doorschuiven.'

Vorig jaar pleitte de CU bij monde van Jaap Vos bij het college al voor een vrijwilligersverzekering, een voorziening die vrijwilligers beschermt bij het werk dat zij doen. Die verzekering is er ook gekomen en de CU wil die graag behouden.Volgens Vos zouden bezuinigingen op het WMO-beleid veel van het goede werk van het college in de afgelopen jaren teniet doen. Dat wil de CU hoe dan ook voorkomen.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.