vrijdag 29 maart 2024

Alles over Altena

Bezoek Arie Slob aan Aalburg succes

8 februari 2010 (door AalburgNet)

AALBURG -  Volgens ChristenUnie Tweede Kamerfractievoorzitter Arie Slob zijn vrijwilligers essentieel voor onze samenleving en dus ook voor Aalburg. Dat vertelde hij onlangs tijdens zijn bezoek aan zorgplein Maaswaarden (voorheen Wijkestein). In het kader van de komende gemeenteraadsverkiezingen 2010 trok hij samen met lokale ChristenUnie kandidaten op.

In Aalburg lunchte Slob en de lokale kandidaten Wijnand van der Hoeven, Gerben van Helden, Jaap Vos en Jenny Kleinloog-Kuzee met bewoners en medewerkers van het zorgcentrum Maaswaarden. Slob: “Bij het bezoek aan het verzorgingstehuis in Aalburg was ik onder de indruk van hoe essentieel vrijwilligers zijn voor de kwaliteit van de zorg.“

Arie Slob vroeg later op de dag tijdens een toespraak dan ook landelijke aandacht voor het belang van vrijwilligerswerk en lokale betrokkenheid bij de samenleving, waar hij Maaswaarden in Aalburg als voorbeeld aanhaalde.
 
Een bewoner van Maaswaarden vertelde dat zijn nieuwe kamer zo mooi was geworden en vroeg aan Arie Slob of hij wilde komen kijken. Slob ging hier graag op in en even later liet de man vol trots zijn nieuwe kamer zien “die groot genoeg was om zijn familie te kunnen ontvangen.” Een andere bewoonster vertelde Slob in onvervalst Wijks dialect dat hij maar goed zijn best moest doen in de Tweede Kamer.
 
Ook directeur Cor van Toorn van Maaswaarden toonde zich tevreden over het bezoek: “Het is goed verlopen en ik heb onze zorgen op financieel gebied , met name over mogelijke toekomstige bezuinigingen, kenbaar kunnen maken.”
 
Slob onderstreepte tijdens de werkbezoeken de meerwaarde van samenwerking tussen lokale en landelijke politiek en hij haalde daar ook een ander Aalburgs voorbeeld bij aan: “De totstandkoming van het Willem van Oranje college in Wijk en Aalburg, waar ik verleden jaar op bezoek was, is een goed voorbeeld van samenwerking tussen politici op verschillende niveaus."
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.