donderdag 28 maart 2024

Alles over Altena

ChristenUnie blij met nieuwe dienstregeling OV

4 december 2009 (door AalburgNet)

AALBURG -  Op 13 december aanstaande gaat de nieuwe dienstregeling in  van het openbaar vervoer in de gemeente en de regio. ChristenUnie Aalburg heeft zich samen de afgelopen jaren met de CU jongeren, CU Werkendam en de Statenfractie ingezet voor verbetering van het openbaar vervoer in onze regio.  Volgens de lokale ChristenUnie is de nieuwe dienstregeling een flinke stap in de goede richting.

ChristenUnie raadslid Gerben van Helden: “Een jaar geleden hebben we als ChristenUnie Aalburg een (aangenomen) motie ingediend waarin we een groot aantal knelpunten hebben aangekaart rondom de bereikbaarheid met het OV in Aalburg. De motie heeft het college handvatten gegeven en aangezet om actie te ondernemen richting de provincie. Op provinciaal niveau was de inzet en steun van ChristenUnie-SGP Statenlid Hermen Vreugdenhil ook erg belangrijk om het belang van het OV in landelijke gebieden te benadrukken."

Verbeteringen die in de nieuwe dienstregeling worden doorgevoerd zijn onder andere avondbereikbaarheid Wijk en Aalburg, spitsbus naar middelbare scholen in Waalwijk en Drunen,  betere aansluitingen op interliners  300, 400, 401, 229, bereikbaarheid van het Beatrixziekenhuis in Gorinchem en een hogere frequentie in de spits. 
Een uitgebreide beschrijving van de veranderingen is te vinden op de pagina vervoer van Aalburg.net

“We zijn blij met deze verbeteringen in de dienstregeling”, stelt Gerben van Helden.  “Natuurlijk blijven we wel alert en ook de komende tijd ons sterk maken om kansen voor een beter OV in onze gemeente te benutten.” Van Helden kondigde dan ook alvast een actie aan; “richting de kerstvakantie zullen de ChristenUnie Jongeren weer op een ludieke wijze van zich laten horen. We blijven immers een warm hart houden voor het OV”, zo besluit hij.
 

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.