Alles over Aalburg...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Grote occasionshow'
18sep 2009

Grote occasionshow

De Weekkrant schrijft: "Iets meer dan een jaar geleden werd het nieuwe, moderne Marktplein in Wijk en Aalburg geopend. Maar echt bruisen wil het nog niet rondom het plein. Reden voor de twaalf winkeliers om de handen ineen te slaan om zo wat meer leven in de brouwerij te brengen. Zaterdag 19 september is de aftrap met een grootse occasionshow. René Lucas van Totaal Gemak vertelt over het waarom de show. "Niet alleen de winkeliers, maar ook de gemeente Aalburg wil graag wat meer gebruik maken van het Marktplein. Daarom hebben we de koppen bij elkaar gestoken als winkeliers, maar ook met de bewonersvereniging Marktstaete hebben we overleg gehad. Zo ontstond ook de naam 'Hart van Aalburg'. We moeten het kloppend hart worden voor Wijk en Aalburg. En als je naar de vorm van de pleinen kijkt, heeft het ook wel iets weg van een hart."

De eerste activiteit is een occasionshow waaraan in totaal vijftien autodealers uit Aalburg en omgeving meedoen. Op het Marktplein en langs de Galerij worden zo'n 150 auto's gestald. "Ze waren direct enthousiast en wilden graag meedoen. Natuurlijk zijn er rondom de occasionshow ook activiteiten voor kinderen zoals een springkussen en schminken. Tevens is er een glas- en reparatieservice voor bezoekers. En Aalburg FM zendt reportages uit vanaf het Marktplein."
Of de eerste actie van 'Hart van Aalburg' leidt tot meer, is nog even afwachten. "Dat gaan we bekijken na de actie, we hebben in elk geval ideeën genoeg voor activiteiten." Deel dit bericht met je vrienden!