Alles over Aalburg...
16sep 2009

Nieuwe techniekklas op Het Willem gestart

WIJK EN AALBURG - Het Willem van Oranjecollege in Wijk en Aalburg start dit schooljaar voor het eerst met een Vakcollegeklas. Ter gelegenheid hiervan krijgen de twintig leerlingen namens de Werkmaatschappij Het Vakcollege een presentje. De Werkmaatschappij wil zo haar betrokkenheid uiten bij de scholen die met het Vakcollege starten. Chantal Brans zal namens het Vakcollege aanwezig zijn.

Het Vakcollege (www.hetvakcollege.nl) is een speciale leergang binnen het VMBO en heeft als doel jongens en meiden tot technisch vakman cq. vakvrouw op te leiden. De leerlingen (19 jongens en 1 meisje) hebben in de eerste klas wekelijks al 12 uur 'Techniek en vakmanschap' (praktijkles). De theoretische lessen staan waar mogelijk in het teken van deze praktische lessen en sluiten hier dus goed op aan. Het Vakcollege is tevens een samenwerking tussen het VMBO, MBO en het (lokale) bedrijfsleven.

Vrijdag 18 september a.s. zullen de leerlingen tijdens een les Techniek en vakmanschap (9.20 uur - 10.10 uur) het cadeautje in ontvangst nemen.Deel dit bericht met je vrienden!