woensdag 24 april 2024

Alles over Altena

Wijkse Bol 'lelijk Brabant'

18 juni 2009 (door AalburgNet)

WIJK EN AALBURG -  De Wijkse Bol aan het Heusdensch kanaal maakt kans voor de verkiezing van 'lelijkste plek van Brabant' en staat daarmee op nummer negen van de lijst van 21 genomineerde plekken. Op 9 juli worden de zes winnende locaties bekendgemaakt die dan voor 2011 worden opgeknapt.

Aalburgs Wethouder Wijnand van der Hoeven schrijft op zijn weblog: 'Via Hyves werd ik geattendeerd dat we kunnen stemmen op een project in het kader van Mooi Brabant. Gemeenten konden bij provincie projecten indien met een plan om een lelijke plek langs een provinciale weg of waterweg op te knappen. Het college van Aalburg had bedacht dat de Wijkse bol daarvoor in aanmerking moest komen. Daardoor zou er meer ruimte ontstaan voor de jachthaven, kan er een betere aansluiting tussen watersport en het dorp komen en kan de overlast van zandauto’s door de Bergstraat worden teruggebracht.

Nu ben ik niet weg van een systematiek waar door stemming bepaald word welk project voor het grote bedrag (EUR. 750.000) in aanmerking moet komen. Maar als het dan zo werkt moeten we alle zeilen maar bijzetten om dan toch hoog te eindigen. We zullen er op de website ook extra aandacht aan geven en misschien ook wel op de jaarmarkt. Kijken hoe effectief ons netwerk is.'

Wie stemmen wil: www.aalburg.nl

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.