Alles over Aalburg...
12jun 2009

Toerist kan hart ophalen in Aalburg

Via het toeristisch bureau Altena-Biesbosch (TBAB) zijn in zijn bakkerij al een aantal jaren folders over de regio verkrijgbaar. Het TBAB en het TIW (Toeristisch Informatie Woudrichem) gaan op in het VVV Altena Biesbosch. In de bakkerij van Hardeman wordt op dit moment hard gewerkt aan een nieuwe ruimte waar het VVV-servicepunt een prominente plaats gaat krijgen.

"Daarnaast groeperen wij in deze ruimte producten uit eigen streek. Wij zijn met zeventien bedrijven aangesloten bij de Altena Natuur Vereniging (ANV). In onze shop vind je straks ondermeer appelsap van de fruitschuur uit Werkendam, aardbeien en aardappels uit Genderen, kaas van de Kaasboerderij uit Genderen. Voor de klant wordt het straks heel overzichtelijk."

Tevens is er in deze authentieke ruimte de mogelijkheid om een kopje koffie met een versnapering te nuttigen. Zoals bekend zijn bij bakker Hardeman sinds 2000 werkelijk alle producten gemaakt van uitsluitend biologische grondstoffen. Op de Markt, in het centrum van Wijk en Aalburg, wordt de Totaal Gemak-winkel van René Lucas het servicepunt voor de VVV.

Lucas: "Zowel Bakkerij Hardeman als de Totaal Gemak-winkel zal een basisassortiment van verschillende VVV-producten, zoals folders, fiets-, auto- en wandelkaarten voeren. De gemakswinkel zal zich daarnaast richten op de ticketing voor evenementen. De VVV-Iris cheque, de meest gevraagde cadeaubon van Nederland, zal uitsluitend in de Totaal Gemak-winkel verkrijgbaar zijn."

Voor René Lucas is deze stap niet nieuw. Hij was al eerder via zijn werk voor de ANWB betrokken bij VVV-werkzaamheden. Zaterdag zullen tijdens de fietstocht 'Aalburg Rond' de VVV-vlaggen op beide panden wapperen.

Naar verwachting wordt het VVV-servicepunt aan de Markt in Wijk en Aalburg overdag in gebruik gesteld. Bij de bakkerij van Hardeman wordt de openingshandeling zaterdagmiddag om 17.00 uur verricht. Over de festiviteiten rondom de opening van de beide VVV-servicepunten zal de komende dagen meer bekend worden. Meer informatie over de kantoren op: www.vvv-altenabiesbosch.nl

(De Ondernemer)Deel dit bericht met je vrienden!