Alles over Aalburg...
11jun 2009

Juni peutermaand

WIJK EN AALBURG – In de maand juni is het peutermaand in Bibliotheek Aalburg. Alle peuters (ca. 200) van de kinderdagverblijven en peuterspeelzalen in de gemeente Aalburg hebben een uitnodiging ontvangen voor een bibliotheekbezoek

Ze kunnen dan luisteren naar het spannende verhaal “Klipperdeklop” van Nicola Smee. Alle dieren willen meerijden op de rug van Meneer Paard. Het gaat steeds sneller, totdat…… Met dit bibliotheekbezoek wil de bibliotheek aan peuters en ouders/verzorgers laten zien, hoe leuk en leerzaam voorlezen is. Ook kunnen ze zien wat er allemaal te leen is in de bibliotheek. Zie ook : www.bibliotheekaltena.nl.

 Peuterbezoeken

Het peuterbezoek aan de bibliotheek is één van de vele activiteiten van het leesbevorderingsprogramma “Het Voortouw”. Met dit programma zoeken bibliotheken samenwerking met consultatiebureaus, peuterspeelzalen en kinderdagverblijven om gezamenlijk de taalontwikkeling van kinderen van nul tot vier jaar te stimuleren. De gemeenschappelijk boodschap is, dat voorlezen niet alleen belangrijk is voor de taalontwikkeling van kinderen, maar dat het vooral ook leuk en gezellig is, voor kind èn ouder! Inspirerend is de slagzin van onze Vlaamse buren : “Voorlezen: het leukste kwartiertje van de dag!” Een “hot item” vandaag-de-dag: er is veel belangstelling voor voorlezen in het kader van taalachterstanden en laaggeletterdheidDeel dit bericht met je vrienden!