donderdag 25 april 2024

Alles over Altena

Vrijwilligersverzekering Aalburg

10 juni 2009 (door AalburgNet)

AALBURG - De gemeente Aalburg heeft per 1 april 2009 een vrijwilligersverzekering afgesloten. Hiermee wil de gemeente het belang van vrijwilligerswerk voor de samenleving benadrukken.

 De vrijwilligersverzekering is voor vrijwilligers die binnen of voor een organisatie (vereniging, instelling, kerk, dorpshuizen, dorpsraden et cetera) onbetaalde werkzaamheden met een maatschappelijk belang verrichten voor derden. Dit kunnen regelmatig terugkerende activiteiten zijn maar ook eenmalige werkzaamheden. Ook de leeftijd van de vrijwilliger en het aantal uren dat iemand vrijwilligerswerk verricht zijn niet van belang. Het enige criterium is dat de vrijwilliger binnen of voor een organisatie actief is. Daarnaast zijn ook mantelzorgers meeverzekerd op de Ongevallen- en Persoonlijke Eigendommenverzekering! 

 De verzekering bestaat uit:

·         Ongevallen- en persoonlijke eigendommen verzekering voor Vrijwilligers (geldt ook voor mantelzorgers)
·         Aansprakelijkheidsverzekering voor Vrijwilligers
·         Aansprakelijkheidsverzekering voor Rechtspersonen
·         Bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering voor Vrijwilligers
·         Verkeersaansprakelijkheid voor Rechtspersonen
·         Rechtsbijstandverzekering voor Vrijwilligers 

Om gebruik te kunnen maken van deze verzekering is het voor organisaties niet nodig om vrijwilligers te registreren. Ook de vrijwilliger hoeft zich vooraf niet bij de gemeente te melden.

Op de website www.aalburg.nl vindt u nadere achtergrondinformatie over deze verzekering en hoe in geval van schade gehandeld moet worden.

Het afsluiten van deze vrijwilligersverzekering door de gemeente houdt niet zonder meer in dat u de ongevallen- en aansprakelijkheidsverzekering van uw organisatie op kunt zeggen. Laat u zich hierover goed informeren. Voor informatie over de vrijwilligersverzekering kunt u terecht bij Centraal Beheer vrijwilligers.support@centraalbeheer.nl.

In geval van schade kan de vrijwilliger via de website van de gemeente een schadeformulier invullen en digitaal verzenden.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.