vrijdag 29 maart 2024

Alles over Altena

Geld verdienen met hoge cijfers

14 april 2009 (door AalburgNet)

WIJK EN AALBURG - Leerlingen van het Willem van Oranje College gaan deze week op pad om sponsors te vinden voor goede cijfers. Door een geldelijke beloning moeten de leerlingen de komende maanden geprikkeld worden hoge cijfers te halen. De school hoopt met deze actie dat de leerprestaties zullen verbeteren. Vijfhonderd leerlingen leren zo voor het goede doel. 

In het Nederlands Dagblad zegt projectleider Henk van Noorloos dat het niet de bedoeling is dat de leeringen het geld zelf houden. De opbrengsten zijn bestemd voor scholingsprojecten van stichting Edukans in Malawi. 'Wij denken dat leerlingen harder gaan leren als zij er geld mee kunnen verdienen en dat de prestaties dus omhoog zullen gaan. De twee belangrijkste prikkels om leerlingen in beweging te krijgen zijn tijdwinst en geld. Ook hebben ouders door het project een extra argument om hun kinderen achter de broek te zitten. Nu lukt het hen vaak niet de kinderen aan hun huiswerk te krijgen. Het cijfer zowel als het bedrag dat ertegenover staat laten wij over over aan sponsor en leerling. Leerlingen bepalen een cijfer waar zij naar streven en zoeken daar sponsors bij. Dat kunnen ouders zijn, maar ook buren, bekenden of anderen.'

Als leerlingen het afgesproken cijfer niet halen gaan zij aardappels schillen bij de sponsor. Het project heet dan ook voluit  "Puntenkoers of piepers jassen." De puntenkoers verwijst naar de titel die oud-leerlinge Marianne Vos vorig jaar op dit onderdeel haalde op de Olympische Spelen. De school bekijkt welke mogelijkheden er zijn om Vos bij het project te betrekken.
 

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.