vrijdag 19 april 2024

Alles over Altena

Dagopvang Wijkestein tijdelijk naar Andel

23 januari 2009 (door AalburgNet)

WIJK EN AALBURG/ANDEL - Per 1 februari gaat de dagopvang voor ouderen in zorgcentrum Wijkestein naar De Notenhoff in Andel. Deze instelling valt ook onder Pro Seniore. Naar verwachting keert de dagopvang in februari 2011 terug.

De huidige dagopvangruimte is nodig voor het nieuwe deel van het verpleeghuis Wijkestein. De dagopvang beslaat vier dagen per week en betreft vijftien mensen. Tijdelijk verhuizen naar De Notenhoff in Andel is een voor de hand liggende optie, juist omdat daar ook al dagopvang is.

De ouderen die  de dagopvang in Wijkestein bezoeken wonen zelfstandig en worden, net als voorheen, opgehaald. Dat verandert niet. 
Dat geldt ook voor de vrijwilligers en de medewerkers van Pro Seniore die nu de dagopvang in Wijkestein begeleiden. Ook zij blijven dat onverminderd doen.  

Als alles volgens plan verloopt zal in februari 2011 fase 4 van de nieuwbouw van Wijkestein klaar zijn. Ook dan zal er weer een speciale ruimte voor dagopvang zijn.

Wijkestein in cijfers

De nieuwbouw van de zorgappartementen van Wijkestein startte in augustus 2007 en is naar verwachting in mei 2009 klaar.
In het nieuwe complex komt een zorgcentrum, een keuken/ restaurant, kantoren en huurappartementen.

Naast zorgcentra Pro Seniore zijn er nog twaalf instanties die één of meerdere ruimtes in het complex gaan gebruiken.
Dat zijn ondermeer: Thebe, Juvans, Prisma, een tandartsenpraktijk, een praktijk voor logopediepraktijk, één voor fysio- en manuele therapie en een pedicurepraktijk.

 

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.