Alles over Aalburg...

Column

Magisch. (woensdag 28 oktober 2020)

Afbeelding bij Column: Magisch.

Vorige week overleed de illusionist James Randi. Hij was een goochelaar die een groot deel van zijn leven wijdde aan het ontmaskeren van oplichters en valse genezers. Charlatans die geld klopten uit zakken van goedgelovige mensen. Oplichters die zeiden met de doden te kunnen praten, handopleggingen deden of beweerden superkrachten of zelfs magie te hebben.
 
Over magie gesproken: in het kader van 75 jaar Verenigde Naties is het gemeentehuis van Altena magisch blauw gekleurd. Het is een mooi gebaar, meerdere gebouwen in Nederland en de regio zijn in een blauw licht gezet. Maar in Altena brak, nadat de lichtjes waren ontstoken, een onvrede los. De lichten blijken namelijk niet afkomstig te zijn uit Altena! Om zichzelf in een blauw licht te zetten heeft de gemeente de ondernemer uit Altena links laten liggen en heeft gekozen voor een entertainmentbedrijf van buiten de regio.
 
Goed, wij vallen ook buiten de regio. Oké-FM is in ongenade gevallen in Altena, en dit programma, Oké Magazine, dus ook. Maar toch lijkt Oké meer te doen voor de ondernemer in Altena dan de gemeente zelf. Oké Magazine zette eerder dit jaar de ondernemers van Altena in het zonnetje door de genomineerden van de BizAwards naar voren te halen in het programma. Begin deze maand werden deze awards uitgereikt. Dit werd ook weer breed uitgemeten op de zender.
 
Eén van de uitreikers was burgemeester Lichtenberg zelf. Die was vol lof over de ondernemers en hun positieve impact op Altena. Op nog geen honderd meter van het gemeentehuis dat nu wordt verlicht door lampen die niet uit Altena komen! Een klap in het gezicht voor de kwakkelende entertainmentindustrie van Altena die in deze tijd moeite heeft het hoofd boven water te houden. Want de lovende woorden van Lichtenberg doen nu nogal cynisch, misschien zelfs vals, aan.
 
Was het gemakzucht? Valse intentie? Of goedkoper om Altenese bedrijven te negeren? Het is nu aan de politiek om dat uit te zoeken, want James Randi kan het helaas niet meer.

Dion Bouman
Columnist

Dion Bouman

Dion Bouman


Dion Bouman

Dion Bouman

 

Zoveel hoofden, zoveel zinnen...
De column op Aalburg.net verhaalt over wat mensen bezighoudt.
Verschillende onderwerpen, wisselende schrijvers.

(De standpunten van de schrijvers vertegenwoordigen niet per se de visie van de redactie.)