Alles over Aalburg...

Column

Altena draait Høker Dagblad Kerst-edietsie de nek om (donderdag 19 december 2019)

Afbeelding bij Column: Altena draait Høker Dagblad Kerst-edietsie de nek om

Jammer, Altena draait ’t ‘Høker Dagblad Kerst-edietsie’ de nek om.

Zoals velen van jullie wel zullen weten ben ik, Høker Wim, vanaf 2001 tot op heden nog altijd met een stelletje mede ‘Høkers veur’t goeie doel’ actief bezig en sinds 2004 maak ik het ‘Høker-Dagblad’, dat is een ‘krantje’ in de vorm van’n dubbelgeslagen A-3 wat enkele keren per jaar uitkomt en boordevol geschreven staat met (on)zinnig nieuws, dit om mensen en sponsors die ons lief zijn op de hoogte te houden van al ons doen en laten.

Begrijp dat ik geen professionele journalist ben en hoewel ik er heel veul plezier in heb, dit mij toch elke keer flink wat tijd en moeite kost om als ‘simpele Høker’ buiten alle overige ‘Høker goei doel activiteiten’ en mijn dagelijkse werkzaamheden om, zo’n ‘Høker-Dagblad’ een beetje netjes vol te schrijven, te drukken en te bezorgen.
Omdat wij nooit niet zo veel ‘financiële armslag’ hebben gehad (nou nog niet !), konden en mochten we het blad altijd op het Aalburgse gemeentehuis kopieermachien printen/drukken, wat ook maar een paar keer per jaar gebeurde en dan hooguit een half uurtje in beslag nam.

Vaak werd ik daarbij ook nog geholpen en zorgzaam van koffie voorzien door gemeentebode Anton de veldmuis (v/d Velden), het ging er daar altijd super gezellig gemoedelijk aan toe, nog bedankt Anton en geniet van je pensioen !
Tijdens de laatste keer van mijn bezoek op ons voorheen Aalburgse gemeentehuis om onze Høker krant te printen, waren daar alleen maar voor mij onbekende vrouwen aanwezig en toen ik vroeg om wederom even het Høker Dagblad te mogen gaan printen op het kopieermachientje (dat tenslotte toch van ons allemaal Altena burgers is !), werd er gedaan alsof ik hun een heel oneervol voorstel deed en bij hoge uitzondering mocht ik na enig aandringen er toen nog 1 keer gebruik van maken, een volgende keer had ik ‘toestemming’ nodig, de ‘liefdadigheid’ straalde er nou bepaalt niet vanaf !

Terwijl 1 huidig zittende wethouder mij notabene tijdens een ‘partijpresentatie’ vlak voor samenvoeging der gemeenten mij beloofd dit te mogen en kunnen blijven doen, heb ik daarna diverse malen aan onze Altena gemeentelijke wethouders een simpel schriftelijke toestemming gevraagd om ons blad te mogen blijve printen/drukken zoals altijd voorheen, helaas zonder enige reactie. Triest dat zo een sociale activiteit om zeep wordt geholpen !

Helaas zal de inmiddels allang gereed zijnde ‘Høker Kerst krant edietsie’ dit jaar dus niet kunnen uitkomen, bedankt hoor Altena, zo blijkt maar weer : alle verandering is geen verbetering !

Misschien is de oorzaak dat in’t Høker Dagblad de ‘politieke kopstukken’ ook nog wel’ns op de hak worden genomen, zo is bijv. onze Aalburgse oud wethouder Loes Lijmbach daarin ook aan haar bijnaam ‘grúún Loeske’ gekomen, want toen ik een keer langs haar thuis kwam gefietst, hing er’n grote groene string bij haar aan de waslijn.................., later bleek het een ouwe gescheurde theedoek te zijn, zo is dus de naam ‘grúúm Loeske geboren. Ook oud burgemeester Buijserd moest er nogal 'ns aan geloven maar hij snapte onze humor en insteek. Aan hem denken we nog vaak met weemoed terug. 
Wellicht is’t dus misschien slimmer om’t Høker krantje vol te zetten mee de op hol geslagen klimaathysterie waar ons aller politiek de mond van vol heeft, over circulaire economie of energie transietsie of dieje stikstof rommel. Nou daar krijgen wij normale burger dus echt geen dorst van !

Afgelopen tijd zijn wij druk als ‘Høker Sint & Zwarte Pieten’ op pad geweest om vele gezinnen en bedrijven te bezoeken, heel wat lieve kindertjes en ondeugende moedertjes hebt d’n Høker Sint op schoot gehad, maar ook bezochten we trouw zoals elk jaar de minder verstandelijken van Wilgenveld. Ondertussen staat het traditionele ‘Høker-oliebollen bakken’ weer voor de deur.

Ook hopen we ooit nog’ns op een spetterende ouwerwetse Høker Playback te organiseren, waarbij Altena burgemeestertje Egbert met zijn kompanen na deze trammelant nou beslist niet meer welkom zijn om in ’n roze Cadillac van Piet de Plaaier (Verbeek) onze Høker feesttent binnen te komen scheuren, zoals ooit eerder onze dappere burgervader boer Buijserd deed.

Dus géén zorg : we blijven gaan en blijven ‘Høken’ hoor, want een “echte Høker laat de kop zomaar nie hange” !

Hoop ik snel op een plek of bedrijf alwaar menselijkheid en gemeenschapszin nog wel hoog in het vaandel staat en alwaar ik een paar keer per jaar het Høker Dagblad nog wel kan blijven printen/drukken, een plaats waar ze zeker niet bang zijn dat er’ns met een ‘Høker knipoog’ om gelachen kan worden.

Hebt of weet u een bedrijf (of wat ook) met een een goei kopieer- machien, waarop formaat A-3 geprint kan worden : Laat mij effe weten !

Verder hoop ik dat u/jullie ons allemaal blijven steunen en wens ik jou/jullie mede namens mijn vrouw Mystika (die weer de lekkerste appelflappen gaat bakken) en mede Høkers, u allen hele fijne Feestdagen,

groetjes
opperHøker Wim

CeeJee

CeeJee


CeeJee

CeeJee

 

Zoveel hoofden, zoveel zinnen...
De column op Aalburg.net verhaalt over wat mensen bezighoudt.
Verschillende onderwerpen, wisselende schrijvers.

(De standpunten van de schrijvers vertegenwoordigen niet per se de visie van de redactie.)