Alles over Aalburg...

Column

Altena bruist zonder Aalburgse wethouder? (donderdag 24 januari 2019)

Afbeelding bij Column: Altena bruist zonder Aalburgse wethouder?

‘Altena bruist’.............., ze probere het ammel zo leuk en mooi mogelijk te brenge maar als ik lees dat er geen ene ‘Aalburgse wethouder’ bij is in deze door onze strot gedouwde ‘bruisende gemeente’.............., da’s echt weer een politiek staaltje ‘laat de burger maar verrekke’ !
t’Zat er dik in dat Werkendam/Woerkum wel weer de ‘boventoon’ zou gaan voere, uiteraard zulle zij alle 5 wel zeggen met ‘ons’ rekening te zulle houde en belangen gaan behartige van álle inwoners, maar ‘wij Aalburgers’ zulle vast en zeker als een 5e wiel erbij gaan hange en bijv. wel dik mee moge gaan betale aan een deftige nieuwe haven in Werkendam en verder tot de volgende verkiezingen onze mond moete houden, want dán pas wordt er door die politiekers eindelijk weer héél effe naar ons geluisterd..................!?!

Zoals ik kort gelede ook al’ns opperde, wordt er dit jaar door onze nieuwe en 'wijze' Altena gemeenteraad ook beslist of OkeFM mag blijven bestaan. Ook dit is allang een gelopen race, want deze wethoudertjes zullen door ‘hun bekenden’ bij A-fm allang ‘tactisch zijn besprenkeld en bespeeld’ en zo maakt Oke-FM natuurlijk dus geen enkele kans, hoewel met een gedegen onderzoek is aangetoond dat Oke-FM veruit de best beluisterde regio-radiozender is (óók in Woerkum en Werkendam!) en met de meeste diversiteit in radio programma aanbod.

Straks dus afgelope met de al vele, vele jare op de dagelijkse vroege morge ‘gouwe ouwe Goof’, géén Zaterdagmiddag sport meer, géén info programma van Henri & Cor, géén razend populair verzoekplaten programma van Ron en Theo und der Heinrich (van Vuren) en zelfs ook wij, Høkers, maakten eens een radio-programma (zie oudere foto), waarbij toen (ex) burgemeester Frans Buijserd nog spontaan een vol krat bier tijdens de radio-uitzending bracht, een ‘boeren kultuur programma’ op en top, zoiets zie (hoor) je bij A-fm echt niet !

Tuurlijk is’t een stoute droom om te denke dat deze wethoudertjes een écht onafhankelijke en/of onbevoordeelde keuze zullen en willen maken tusse A-fm en Oke-FM, is een beetje hetzelfde als moslims hier de keuze te late make tussen bier en geitemelk................dan zulle we nog maar verrekte weinig bier meer kunne en moge drinke !

Dus kom op allemaal, laat horen dat wij’t nie pikke en slikke, kom op Japie Budding en/of Wijnand d’n Aalburgse ex wethouder, die nou mee zijn pootje in het gips zit, kom op allemaal en durf die Werkendamse & Woerkumse kliek eens wat tegengas te geve !
Want wij simpel boerenvolk gaan ons zo steeds meer bedonderd voele en ik voorspel hiermee heel veel burgerlijke ontevredenheid, ongehoorzaamheid of zelfs een 'Altena volksopstand' !

Groete Høker Wim
(uit Wijk en Aalburg - red.)

Cor

Cor


Cor

Cor

 

Zoveel hoofden, zoveel zinnen...
De column op Aalburg.net verhaalt over wat mensen bezighoudt.
Verschillende onderwerpen, wisselende schrijvers.

(De standpunten van de schrijvers vertegenwoordigen niet per se de visie van de redactie.)