Alles over Aalburg...

Column

Adri Burghout zoekt sponsors (dinsdag 23 januari 2018)

Afbeelding bij Column: Adri Burghout zoekt sponsors

Je zou het niet geloven, maar wereldwijd leven nog steeds 40 miljoen mensen in slavernij. Een op de vier daarvan is kind.
Voor ouders op het Haïtiaanse platteland is elke dag overleven. Niet genoeg geld voor het hele gezin. Geld voor kleding of school al helemaal niet.

Daarom besluiten veel ouders een of meerdere kinderen weg te geven of te verkopen aan een rijker gezin in de stad. Het is gebruikelijk dat rijkere Haïtiaanse families een hulp in de huishouding, een ‘Restavek’ hebben. De plattelandsouders geloven daadwerkelijk dat hun kinderen als ‘Restavek’ een betere toekomst krijgen. Maar niets is minder waar. In de praktijk worden deze kinderen als slaaf behandeld: ze mogen niet naar school en worden geïsoleerd, uitgebuit en misbruikt en hebben geen toekomst. Vorig jaar ging ik met m’n ligfiets de Galibier op voor waterbestendige huizen voor de allerarmsten in Bangladesh.

22 september 2018 D.V. hoop ik de Mont Ventoux hardlopen te bestijgen voor deze Restaveks. 1000 euro sponsorgeld betekent voor een kind een veilig thuis en goede zorg, een jaar lang onderwijs, psychosociale hulp en 1/3 van dit bedrag wordt besteed aan hulp en training van de ouders, zodat zij het kind een veilige omgeving kunnen geven om op te groeien. Een kind hoort bij de ouders, waarvan het zorg krijgt.

Dit project wordt uitgevoerd door Woord & Daad. Vorig jaar konden bedrijven reclameruimte kopen op mijn ligfiets. Voor een hardloper is dat wat lastiger. Niettemin denk ik na over een vorm van voor wat, hoort wat. Maar natuurlijk is iedere andere vorm van sponsoring meer dan welkom...

Adri Burghout
Meeuwen

  • KLIK hier om Adri Burghout te steunen en in hem een veilig thuis en goede zorg voor kinderen. Sport for Others.


Adri Burghout

Adri Burghout

 

Zoveel hoofden, zoveel zinnen...
De column op Aalburg.net verhaalt over wat mensen bezighoudt.
Verschillende onderwerpen, wisselende schrijvers.

(De standpunten van de schrijvers vertegenwoordigen niet per se de visie van de redactie.)