Alles over Aalburg...

Column

Klaagzang... (maandag 6 februari 2012)

Afbeelding bij Column: Klaagzang...

In december jl verscheen op Aalburgnet een column met de titel "Loverboypolitiek". Schrijver Krijn de Jong citeert daarin anderen die uithalen naar seculiere politici en dan met name naar liberalen (die hebben een blinde vlek voor samenlevingsverbanden) en naar linksen (zij zijn uit op extreem individualisme).
Dat streven naar individualisme doet De Jong denken aan loverboypraktijken. Het losweken van meisjes uit hun sociale verbanden om ze vervolgens de prostitutie in te manipuleren is kennelijk vergelijkbaar met linkse en/of liberale uitgangspunten.
Slechte stellingen vereisen kennelijk groteske vergelijkingen!
Zo raakt de stelling dat links uit is op “extreem individualisme dat gericht is op individuele autonomie en geen grenzen kent” natuurlijk kant nog wal. Linkse politici hechten over het algemeen veel waarde aan samenlevingsverbanden, alleen bedoelen zij daar waarschijnlijk niet hetzelfde mee als meneer de Jong.
Meneer de Jong erkent immers slechts alleen de samenlevingsverbanden die binnen de enge grenzen van zijn geloof vallen. Dat mag natuurlijk, maar om daarmee alle andere meningen op een extremistische hoop te gooien en ze te vergelijken met criminele loverboypraktijken doet denken aan frustratie.

Krijn de Jong klaagt dat seculieren het geloof niet meer lijken te begrijpen.
Natuurlijk begrijpen seculieren “het geloof” niet, daarom zijn zij immers seculier. Het is dus ook logisch dat de meningen van seculieren en gelovigen soms botsen als het om vrijheid van godsdienst en vrijheid van onderwijs gaat.
Maar wat betreft die door de Jong beklaagde vrijheden valt het in Nederland nog wel mee. Zo heeft meneer de Jong hier bijvoorbeeld de vrijheid om via zijn organisatie “Tot Heil des Volks” te proberen jongeren los te weken uit hun seculiere samenlevingsverbanden om ze vervolgens te bekeren tot zijn geloof.
Dus waar klaagt meneer de Jong eigenlijk over?

Kees de Waal.
(Fractievoorzitter PvdA Aalburg)


 

Zoveel hoofden, zoveel zinnen...
De column op Aalburg.net verhaalt over wat mensen bezighoudt.
Verschillende onderwerpen, wisselende schrijvers.

(De standpunten van de schrijvers vertegenwoordigen niet per se de visie van de redactie.)