Alles over Aalburg...
Afbeelding bij agendaitem: 'Kerstzangavond Wijk' Organist Mark Brandwijk zal zowel het koor als de samenzang begeleiden.
17dec

Activiteit in Aalburg: Kerstzangavond Wijk

Dinsdag 17 december 2019, van 20:00 uur tot 22:00 uur.

WIJK EN AALBURG - Kerstzangavond met Christelijk gemengd koor Sjier Hasjiriem uit Werkendam, Duo Virtuoso en sopraan Henriëtte Koelewijn uit Veen. De avond, waar ook samenzang is, wordt georganiseerd door de Hervormde kerk te Wijk en Aalburg.

Organist Mark Brandwijk zal zowel het koor als de samenzang begeleiden.

Dominee M.A. Kuijt houdt een korte meditatie. 

De aanvang is 20.00 uur en de deuren zijn vanaf 19.30 uur geopend.

De toegang is gratis. Wel zal er aan de uitgang een collecte worden gehouden voor de onkosten.

Info
Het koor Sjier Hasjiriem is opgericht in 2001 en de naam betekent ‘lied der liederen’ of ‘hoogste lied’. De vereniging heeft het Woord van God als grondslag en wil dit door het zingen van psalmen en geestelijke liederen op zangavonden uitdragen. Het koor staat onder leiding van Reinier Korver en telt ruim 40 leden. 

Het orgel-piano duo ‘Duo Virtuoso’ bestaat uit de musici Reinier Korver en Mark Brandwijk. Het duo zal 17-12 een aantal vierhandige composities op orgel en piano waaronder werken van D. Sanderman, W.A. Mozart en G.F. Handel ten gehore brengen.
De allereerste inzet voor de samenwerking als Duo Virtuoso werd gegeven in 2010. De musici werkten echter voor het eerst echt samen in 2011, toen Mark een van de koren van Reinier begeleidde tijdens een concert in Noordeloos. Een van de hoogtepunten van deze avond was de Militaire Mars no.1 van Schubert, die Mark en Reinier samen speelden. Door de muzikale koorts bevangen, besloten de musici de samenwerking verder te intensiveren. Dit resulteerde in het eerste concert als Duo Virtuoso op 14 oktober 2011 in Heusden.

Hervormde kerk Wijk en Aalburg 
Grote Kerstraat 26

Contactinformatie:
Locatie: Wijk en Aalburg
Organisator: Hervormd Wijk
Telefoonnummer: 0416-695170 (scriba)
Email:info@hervormdwijk.nl
Website:http://www.hervormdwijk.nl


Deel dit bericht met je vrienden!