Alles over Aalburg...
Afbeelding bij agendaitem: 'Drongelen Koningsdag 2019: Kermis' De dag begint met een lach ...
27apr

Activiteit in Aalburg: Drongelen Koningsdag 2019: Kermis

Zaterdag 27 april 2019, van 10:30 uur tot 23:00 uur.

DRONGELEN - Kermis in Drongelen, het thema voor Koningsdag in Drongelen.

De dag begint met een lach. En die lach zal heel de dag op ieders gezicht af te lezen zijn. Van jong tot oud. Want het is immers kermis in Drongelen.
En de eerste lach komt doordat goochelaar Andries komt optreden. Zijn voorstelling is gericht op de belevingswereld van kinderen. Dat komt oa omdat de voorstelling van goochelaar Dries interactief is, dus de kinderen doen actief mee met de trucs. Welk kind wil dat niet? De voorstelling begint om 10.30 uur en duurt ongeveer een uur.
Na de goochelshow kunnen de kinderen in het dorpshuis blijven om frietjes met een snack eten. En dat mag natuurlijk met de handjes. Mmmmmm, dat wordt smullen.

En dan begin van de middag is er uiteraard weer de fietsoptocht. Thema dit jaar is dus Kermis. Hoe zullen de fietsen (en karren) dit jaar weer versierd zijn? Kom kijken langs de route of bij de start/finish die uiteraard bij het dorpshuis is. Het is om 13.15 uur verzamelen en de optocht start om 13.30 uur. En natuurlijk worden er weer prijzen uitgereikt. Dit zal iets voor tweeën zijn.

Want om 14.00 uur begint de kermis. En denk je aan kermis, dan denk je aan attracties. Er zullen verschillende attracties staan waar iedereen gebruik van kan maken. Welke attracties er zullen staan, dan verklappen we (nog) niet. Kom maar kijken. En er kan natuurlijk ook gesnoept, gegeten en gedronken worden, want het terras bij het dorpshuis is open.
Dus volop plezier en vertier in Drongelen. De kermis is geopend van 14.00 uur tot 18.00 uur.
Hetgeen er allemaal te beleven is, is dus voor jong en oud. En je weet wat er gezegd wordt: als de kinderen het naar hun zin hebben, dan hebben de ouders het automatisch ook naar hun zin. Alle redenen dus om naar De Oude School te komen!

Denk je aan Koningsdag dan denk je natuurlijk ook aan de feestavond in het dorpshuis. De Oude School staat bekend om hun gezellige avonden met live muziek. De bandavonden zijn daar een voorbeeld van. De band die deze keer op Koningsdag ’s avonds komt spelen is Solid Sound. Zij hebben al een keer op het podium gestaan in Drongelen tijdens een van de eerste bandavonden.  Solid Sound is een pop/rock band. De band bestaat uit een groep enthousiaste en ervaren muzikanten wiens passie ligt in het maken van muziek…..en dat kan je horen ook. Kom het zelf maar ervaren! Ze spelen nummers van oa Tina Turner, Robbie Williams, Ilse de Lange, Cher, Kid Rock, Joe Cocker, Anouk, The Scene. Dansen en meezingen dus. De feestavond begint rond half 9. Entree is uiteraard gratis.

Contactinformatie:
Locatie: Drongelen
Organisator: Dorpshuis De Oude School
Email:edwinenjanneke@telfort.nl
Website:http://www.facebook.com/oudeschooldrongelen


Deel dit bericht met je vrienden!