Alles over Aalburg...
24feb

Activiteit in Aalburg: Brood bakken volgens de Thora

Van zondag 24 februari 2019 tot en met dinsdag 26 februari 2019, van 10:00 tot 17:00 uur.

WIJK EN AALBURG - Unieke kans! Leer bakken volgens de Thora van biologisch bakker Les Saidel uit Israël.

In de ochtend staat de Challa op het programma. Het brood dat een belangrijke rol vervult bij het sjabbatsmaal. Iedere sjabbat verwijzen twee broden naar het manna dat er voor de sjabbat twee keer zoveel was als normaal. Voor de bereiding van de Challa gebruikt Les verschillende degen, vullingen en technieken, die stuk voor stuk een eigen effect hebben op de smaak en het uiterlijk. Het is de bedoeling zelf te leren de Challa te bereiden en te vlechten.

’s Middags staat de geschiedenis van de Tempel van Salomo centraal aan de hand van drie verschillende broden:
De twee broden (shtei halechem), een spijsoffer met Pinksteren aan de Heer om de nieuwe oogst te vieren.

Korban Toda bestaat uit vier verschillende broden en vormt samen een spijsoffer uit dankbaarheid voor bijvoorbeeld genezing of een behouden thuiskomst. We bakken matzes, pittabrood en murbechet, een brood van een gekookt deeg dat vervolgens gebakken én gefrituurd wordt.

Het Toonbrood (lechem haPānīm), een graanoffer in de vorm van twaalf platte broden, die samen de twaalf stammen van Israël symboliseerden. De broden lagen in de tabernakel op een met goud beslagen acaciahouten tafel. De broden stonden symbool voor Gods overvloed voor de mens.

Tijdens de voorbereiding en het bakken vertelt Les verhalen over de herkomst en achtergronden van het brood. Er is bovendien aan het eind ruim de tijd voor het stellen van vragen.

Les spreekt Engels, maar er is altijd iemand van ons bij om te zorgen voor vertaling als dat nodig is.

Contactinformatie:
Locatie: Wijk en Aalburg
Organisator: Dutch Organic Baking School


Deel dit bericht met je vrienden!