woensdag 24 april 2024

Alles over Altena

Achilles Veen 3: stijgende lijn

7 november 2017 (door AalburgNet)

VEEN - De groen-witte brigade van Achilles Veen speelde tegen Theole 2. Op een koude, regenachtige, gure zaterdagmiddag stond na 90 minuten achter een balletje aan hobbelen een 2 – 1 eindstand op het formulier.

De wedstrijddag werd door velen gestart met een lunch op het voetbalveld, geheel verzorgd door onze trainer/coach. De meesten (dus de genen die NIET op het laatste moment hadden afgezegd) genoten zichtbaar van een soepje gemaakt door Hermien (waarvoor dank!) en lekkere broodjes van de bakker. Met zo’n sportmaaltijd moest er wel optimaal gepresteerd worden door de vedetten.

Daarnaast was het een bijzondere dag want het was de zogenaamde afscheidswedstrijd van Johan ‘neefje van’ Vos. Om diverse redenen hangt hij het groen-witte shirt voorlopig aan de wilgen.

De dompteur van deze middag die mocht gaan proberen de wedstrijd in goede banen te leiden was Richard ‘de kul’ Verheij.

Dan nu de afwezigen van vandaag. Arian van Helden moest in de rust penalty’s schieten met het jeugdelftal dat hij begeleid. Marijn v.d. Wetering moest weer een keertje werken. Penningmeesteres Margriet zal blij met hem zijn. Gerben ‘geppie’ Verheij was geblesseerd en verrassend genoeg Huibert ‘the mexican’ van Helden ook. Ook Michael ‘mikachu’ van der Velden had te kampen met een blessure. Roy ‘scooter’ Vos, Gino ‘dn gono’ van Vuren en Mart-Jan Nieuwenhuijzen waren vrij.

Verwacht wordt van de geblesseerde of vrije spelers dat ze in ieder geval interesse tonen in hun team en de moeite nemen om te komen kijken. Voor de wedstrijd zei Gono nog ‘ik ga even tanken’. We hebben hem tot op heden niet meer terug gezien, we denken dat hij is hij gaan tanken in Nigeria.

Op de bank namen plaats Aaziz ‘slang’ Laatiyoui, Jan ‘knotwilg’ Honcoop, Frank ‘krent’ van Ballegooijen en het feestvarken van vandaag Johan Vos ‘de poes’.

Allereerst nog een rectificatie van het verslag van vorige week. Hierin was verzuimd om te melden dat Gino ‘gono’ van Vuren een ware Ronaldo akka-panna op de mat legde. Alsnog bij deze.

De eerste helft was eigenlijk maar heel saai te noemen. De beste kansen waren voor de groen-witten van Veen 3. Een goede voorzet van Matthijs ‘mabu’ Burghout werd goed in de korte hoek geschoten door Reinier ‘witte’ Vos. De iet wat corpulente keeper lag in de weg. Aan de andere kant had Gerhard ‘stoffeltje’ Boogaard een dagje vrij en kreeg niks te doen. Gelukkig werd het snel rust. Dat vond ook de plaatsvervangend vlagger die tot het bot toe nat geregend was.

Onze normale vlagger, die de eerste helft verstek liet gaan, en onze leider gingen de tweede helft liever kijken bij Veen 1. In de rust een primeur: de scheidsrechter van dienst werd vervangen door Arjan ‘de kroeze’ Verveer. Beide heren enorm bedankt voor het mede mogelijk maken van de match.

Na rust een paar wissels van Veense zijde. Zo ging Juan ‘loempia’ Burghout vlaggen, ging Matthijs Burghout even banken, Gerwin Sack en Badr Laatiyoui gingen ook in de wissel. Voor hen in het veld kwamen Frank van Ballegooijen, Johan Vos, Aaziz Laatiyaoui en Jan Honcoop.

Na rust een veel sterker Veen 3. Men had de wind een beetje mee en speelde Theole 2 langzaam kapot. Dit resulteerde in een goal van ut derde. Een diepe bal werd op fabuleuze wijze verlengd door Badr Laatiyoui op de instormende Arjan ‘captain’ Klop. Hij verschalkte de keeper, die te veel last had van de zwaartekracht met een schot over hem heen: 1 – 0.

Vlak hierna kwamen de Tielenaren een keer over de middenlijn en werden meteen gevaarlijk. Een lange bal werd verlengd en Reinier Vos kon niet anders dan de bonkige spits onder het gras stoppen: penalty oordeelde scheidsrechter Kroeze. Deze werd verzilverd ondanks het feit dat keeper Stoffel in de goede hoek lag.

Hierna kon Veen 3 weer opnieuw beginnen. En dat deed men dan ook.

Een aantal gouden kansen werden niet afgedrukt waaronder een 2 tegen 1 situatie met Jan Honcoop en Badr Laatiyoui die de buitenspelval omzeilden en op de keeper afgingen, toch wisten ze het professioneel te verkloten zodat een terug verdedigende speler de aanval kon onderbreken. Ook Gillian ‘sparerib’ Vos wist bij een open kans voor het doel het netje niet te doen bollen.

Toch was het Veen 3 dat de wedstrijd naar zich toe trok. Een aanval over vele schijven belande voor de voeten van Johan ‘sweet goodbye’ Vos die in eerste instantie de keeper niet wist te passeren. De rebound viel voor de voeten van zowel Johan als Badr. De laatstgenoemde had gelukkig voor hem zijn teennagels nog niet geknipt en kon zodoende net iets eerder zijn voet tegen de bal zetten om zo de 2 – 1 aan te tekenen. Hiermee maakte hij het woord ‘goaltjesdief’ wel erg letterlijk.

De wedstrijd werd vervolgens door de vedetten professioneel uitgespeeld en de drie punten belandden verdiend in de pocket van Veen 3.

Komende zaterdag staat de thuiswedstrijd tegen WSC 4 op het programma om 14:30 uur. (Achilles Veen3)