Alles over Aalburg...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Valpartij voor Renzo van Emmerik in NK SuperCup ' 'Het vertrouwen groeide. We hadden veel problemen opgelost en stappen gemaakt.'
25sep 2017

Valpartij voor Renzo van Emmerik in NK SuperCup

MEEUWEN - In de NK SuperCup 1000 wedstrijd (23-9) op het Circuit van Assen behaalde Renzo van Emmerik door een valpartij geen punten.

Omdat er bij vrije trainingen de nodige problemen waren op te lossen waarvan pas in de avonduren de oorzaak werd gevonden, was er tijdens de kwalificatietrainingen weinig tijd om de set-up te proberen. Deze was ontwikkeld om de rondetijden verder te kunnen verbeteren. Tegelijk moest Van Emmerik zorgen dat hij met een snelle ronde een goede startpositie zou verwerven voor de wedstrijd. Dat lukte redelijk met een zevende startplek.Van Emmerik: “ Het vertrouwen in mijzelf en de motor groeide weer na de zware crash tijdens de laatste race op het TT-circuit. We hadden veel problemen opgelost en stappen gemaakt.”

Olie
Met een redelijke start van de wedstrijd kwam de coureur uit Meeuwen na de eerste twee ronden als zesde door. Van Emmerik: "De motor voelde goed aan in de race en ik zat er goed bij. Toen gleed zonder waarschuwing het voorwiel onder mij vandaan. Er bleek olie gelekt te zijn op de baan. Helaas reed ik daar precies doorheen omdat ik in die bocht een iets andere lijn reed dan de meeste andere rijders. Een andere rijder viel even later op precies dezelfde plek. De motor stuiterde zo hard dat hij bovenop de bandenstapel belandde.'

Balen
De schade aan de BMW is aanzienlijk groot en dus ook de kosten. "Ik ben niet negatief ingesteld en ik probeer altijd iets positiefs ergens uit te halen maar dat valt nu even niet mee. Dit is ontzettend balen.”Deel dit bericht met je vrienden!