Alles over Aalburg...
Afbeelding bij nieuwsitem ' NK SuperCup 1000 eindigt in mineur voor Renzo van Emmerik' Op vreemde wijze kwam Renzo naast de baan en ging rechtdoor het grind in.
17jul

NK SuperCup 1000 eindigt in mineur voor Renzo van Emmerik

MEEUWEN - Tijdens de OW Cup races van 15 juli op het TT-circuit van Assen heeft Renzo dit keer de NK SuperCup 1000 wedstrijd puntloos moeten afsluiten. Een flinke crash maakte al in de eerste ronde een einde aan de wedstrijd van de BMW-coureur uit Meeuwen.

Na de eerste kwalificatietraining werd een wijziging aan de vering toegepast die effect had. Van Emmerik stond met nog een paar minuten te gaan in de tweede kwalificatie op plek vijf en was op weg naar een verbetering van zijn tijd. Toen sloeg het noodlot toe. Op een vreemde wijze kwam hij naast de baan en moest rechtdoor het grind in om de bandenstapel te ontlopen. De eerste valpartij dit seizoen.

Gelukkig viel de schade mee en stond de motor weer klaar toen hij vanaf plek vijf aan de wedstrijd begon. Zijn start was redelijk en al in de eerste ronde kon hij zich naar de vierde plek opwerken.
Van Emmerik: 'Ik wilde het kleine gaatje naar de eerste drie dichtrijden maar toen ging het ontzettend mis in de snelste bocht van het circuit. Mijn achterband verloor grip en ik werd er bijna afgeslingerd en kon er maar net op blijven zitten. Maar de BMW bleef wild onder mij te keer gaan en koos zijn z'n eigen weg richting het gras. Met 200+ km/u ben ik daar van mijn motor geslingerd. Ik hield er een lichte hersenschudding aan over. Gelukkig heeft de LS2 helm mij goed beschermd zodat ik er geen ernstigere schade aan over heb gehouden. Helaas is de BMW er erger aan toe en is het nog afwachten of de schade de rest van het seizoen niet in gevaar brengt.'

Harde sport
Het is jammer voor de vele toeschouwers die naar Assen waren gekomen om te kijken maar dit keer had de Meeuwenaar het geluk niet aan zijn kant. De motorsport is een mooie maar soms ook harde sport. 'Ik had graag laten zien wat ik kan maar had dit weekend gewoon veel pech. Een weekend om zo snel mogelijk te vergeten.'Deel dit bericht met je vrienden!