Alles over Aalburg...
Afbeelding bij nieuwsitem 'W.I.K. turnt  districtsfinale'
27jun

W.I.K. turnt districtsfinale

AALBURG - Afgelopen zaterdag vond de districtsfinale van de regio Zuid- Nederland plaats in Kaatsheuvel. Fenna van Dortmont, Lotte Kiviets, Amyra Stupers, Danique Boxman en Amke Vlastuin hadden zich geplaatst voor deze finale en behoren dus al tot de beste turnsters van heel regio Zuid.

Fenna en Lotte startten in de jeugd divisie 4 op het onderdeel sprong. Fenna sprong beter dan ooit en behaalde een persoonlijk record. Ook Lotte behaalde een prima resultaat met haar overslag half in half uit. Een goede start van de wedstrijd. Helaas had Fenna daarna pech op brug met een grote blaar. Toch turnde zij alle onderdelen op dit toestel. Op de smalle balk ging het mis bij Fenna. Een harde val maakte dat zij haar wedstrijd moest staken. Teamgenoot Lotte zag het gebeuren maar liet zich niet van de wijs brengen. Zij behaalde haar doelstellingen op balk en op vloer schitterde zij en werd knap 4e op dit onderdeel. Lotte werd 18e van de 36 turnsters.

Amyra Stupers en Danique Boxman komen uit als junior divisie 5. Amyra startte op het toestel brug. Op dit toestel liet zij een goede oefening zien. Helaas werden niet alle moeilijkheidseisen geteld. Op balk liet zij zien dat ze goed onder druk goed kan presteren. De handstanddoorrol mislukte met het inturnen, maar op de wedstrijd bleef ze netjes op de balk. Haar moeilijkheidseisen werden geteld, maar de jury beoordeelde haar oefening met een lager cijfer dan verwacht. Amyra maakte haar wedstrijd naar kunnen af op de andere onderdelen. Ze eindigde op plaats 32.

In de andere baan was het de beurt aan Danique Boxman. Danique begon met de onderdelen sprong en brug. Na 2 toestellen stond ze in de middenmoot. Maar haar beste toestellen balk en vloer moesten nog komen. Op balk turnde zij zelfverzekerd een nette en foutloze oefening. Op vloer liet Danique nieuwe elementen zien en die werden goed beoordeeld door de jury. Deze oefening leverde haar een 13 als cijfer op. Dit cijfer was nog nooit behaald! Door de balk- en vloeroefening heeft Danique haar totaal aantal punten opgehaald en dat resulteerde uiteindelijk in een knappe 3e plek. Danique promoveert naar de 3e divisie, een super knappe prestatie!

Amke turnde haar allerlaatste wedstrijd en sluit haar turn carrière af. Zij begon op het toestel sprong en turnde twee goede sprongen tot stand. Daarna turnde zij op brug een foutloze oefening waarbij alle elementen aan elkaar geturnd werden. Op balk liet Amke zien dat ze netjes en stabiel kan turnen. Bij haar laatste toestel, de vloer, liet zij zien dat ze terecht regiokampioen is geworden! De oefening was sierlijk op de muziek en ook de turnelementen voerde Amke goed uit. Deze oefening kreeg een 12,3 als cijfer en daarmee heeft ze zichzelf omhoog geturnd naar een mooie 15e plek. Met een tevreden gevoel kan zij terugkijken op deze wedstrijd.

Het wedstrijdseizoen zit er nu toch echt op. De selectieturnsters van W.I.K. kunnen zeer tevreden terugkijken en hebben allemaal super goede prestaties neergezet.Deel dit bericht met je vrienden!