Alles over Aalburg...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Renzo van Emmerik doet goede zaken in Duitsland'
12jun

Renzo van Emmerik doet goede zaken in Duitsland

AALBURG - Op het Duitse circuit Oschersleben heeft Renzo van Emmerik in het kampioenschap voor het NK SuperCup 1000 met een zesde en vijfde plek veel punten gepakt en progressie gemaakt.

Tijdens de extra training op vrijdag moest  Van Emmerik kon wennen aan het rijden met de 1000 cc BMW S 1000 RR op het inspannende Duitse circuit en moesten er wel wat aanpassingen gedaan worden.
In de kwalificaties kwam dat er goed uit want met een zesde startplek mocht hij voor het eerst dit seizoen vanaf de tweede startrij vertrekken en oogstte daar veel lof mee.

Van Emmerik: “In wedstrijd één was mijn start niet goed genoeg om de aansluiting met de top vijf te behouden en kregen de banden het lastig met de hoge baantemperatuur bij het warme weer. Ik moest knokken om mijn zesde positie te verdedigen maar dat lukte.

Na een wijziging aan de motor in de hoop meer grip te krijgen kwam ik In wedstrijd twee na een goede start in de drukte met de eerste ronde even naast de baan. Verloor daar twee plekjes mee. Na drie ronden werd de wedstrijd stil gelegd door een valpartij. Na de herstart voor een korte race over vijf reed ik wel mijn snelste ronde van het weekend maar het gripprobleem was nog niet helemaal opgelost. Door het uitvallen van enkele concurrenten kwam ik toch als vijfde over de streep en konden we tevreden zijn met de punten voor het kamioenschap.”

Deel dit bericht met je vrienden!