Alles over Aalburg...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Meeuwenaar Van Emmerik maakt indruk in 3e NK SuperCup ' Meedoen met de top.
07jun

Meeuwenaar Van Emmerik maakt indruk in 3e NK SuperCup

AALBURG - Bij de OW Cup races van 3 juni op het TT- circuit Assen reed  Renzo van Emmerik uit Meeuwen sterk en maakte indruk  met snelle rondetijden die uiteindelijk een keurige zevende plek hebben opgeleverd.

Het was lang de vraag of het weer goed zou blijven op zaterdag, maar gelukkig bleef het bijna de
hele dag zonnig, en vooral droog weer. Er werd een kleine wijziging doorgevoerd aan de BMW S 1000 RR voor de eerste kwalificatie maar die pakte niet helemaal goed uit. Daarom werd voor de tweede kwalificatie weer terug gegaan naar de vorige afstelling waarbij nog een kleine wijziging werd aanbracht aan de elektronica. Dit pakte in de tweede kwalificatie goed uit en Van Emmerik kon zich op de achtste plaats kwalificeren met een nieuwe persoonlijk record.

Blij
Van Emmerik: "Mijn start van de race was beter dan de voorgaande wedstrijden, maar hij moet nog veel beter. Toch wist ik in de eerste bocht al plaatsen terug te winnen en ik kwam bij de eerste doorkomst als zesde door. Ik wist het gat naar de groep voor me met enkele snelle ronden dicht te rijden en kon me mengen in de strijd om de tweede plaats. Daarmee verbeterde ik mijn persoonlijk record van eerder op de dag met bijna een seconde, de derde snelste tijd van de dag. Ik deed volop mee en wist me naar de vierde plaats te knokken. Helaas ging het toen even niet goed. Bij het aanremmen voor de eerste bocht kwam mijn achterwiel heel ver los en stapte flink opzij waardoor ik niet de bocht in kon sturen. Ik moest heel wijd en kon maar net op de baan blijven. Ik verloor daardoor een aantal posities en de aansluiting met de groep. Uiteindelijk werd ik toch nog zevende. We hebben laten zien mee te kunnen doen met de top en ik ben blij met dit resultaat en de toptijd die ik gereden heb."Deel dit bericht met je vrienden!