Alles over Aalburg...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Medailles en finaleplaatsen voor turnsters W.I.K.'
23mei

Medailles en finaleplaatsen voor turnsters W.I.K.

WIJK EN AALBURG - Het was een druk weekend voor sportvereniging W.I.K. Zowel op zaterdag als op zondag werd er geturnd. De afgelopen maanden wisten 24 selectieturnsters van sportvereniging W.I.K. zich te plaatsen voor de regiofinales. Vorige week turnden al vijf meiden in Goes. Afgelopen zaterdag was het de beurt aan dertien Wikkers om een meerkamp in Prinsenbeek te turnen.

Sarissa Smulders stond tijdens de voorrondes op het podium en het was voor haar een uitdaging om ook dit keer hoog te eindigen. Haar brugoefening voerde zij supergoed en netjes uit. Ook al haar andere onderdelen turnde zij netjes. Zij mocht dan ook de bronzen medaille in ontvangst nemen.

Isa Hobo turnde de wedstrijd naar haar kunnen met goede oefeningen. Op balk steeg ze boven zichzelf en de rest uit en haalde hier ruimschoots de eerste score. Ze mocht dan ook geheel verdiend op het podium gaan staan voor de bronzen medaille.

Talent
Het 15 jarige W.I.K.-talent Danique Boxman heeft de afgelopen wedstrijden de concurrentie al laten zien waar zij toe in staat is.  Danique is een harde werkster, kent weinig angst, turnt sierlijk en zeer netjes. En ook deze wedstrijd stak zij qua scores met kop en schouder boven iedereen uit. Wederom betrad zij het hoogste podium om de verdiende gouden plak in ontvangst te nemen. Zeer knap in een deelnemersveld van 21 turnsters.

De andere turnsters behaalden geen podiumplek maar Amke Vlastuin, Amyra Stupers, Fenna van Dortmont en Lotte Kievits hebben zich wel geplaatst voor de hoogst haalbare finale op hun niveau, namelijk de district finale. Samen met Danique zullen wij 24 juni in Kaatsheuvel turnen.

Finale
Afgelopen zondag (21-5) vond de districtfinale plaats in Someren. Esmee van Bergeijk en Anouk van Hemert hadden zich vorige week voor deze finale geplaatst. Esmee turnde op de brug zeer goed en scoorde maar liefst een punt hoger dan vorige week. Op balk turnde zij een wat wiebelige oefening maar met de radslag, handstand en een salto van de balk af. Esmee behoort met haar vijftiende plaats tot de vijftien beste turnsters van heel regio zuid in haar niveau.

Anouk turnde in een zeer sterk deelnemersveld. Zij turnde een constante en goede wedstrijd wat we van haar gewend zijn. Helaas kwam zij wat moeilijkheid tekort maar ze turnde overal erg netjes.  Vooral haar overslag over de hoge kast zag er heel mooi uit. Uiteindelijk behaalde zij de veertiende plaats in een deelnemersveld van 29 turnsters. 

Deel dit bericht met je vrienden!