dinsdag 23 april 2024

Alles over Altena

Provinciepenning en Ereburgerschap voor Marianne Vos

2 maart 2017 (door AalburgNet)

MEEUWEN / REGIO:  Michael van Gerwen, Jeffrey Herlings, Ranomi Kromowidjojo, Gerard de Rooy,  Kenny van Weeghel, Ireen Wüst, Kelly van Zon én Marianne Vos krijgen voor hun grote verdiensten en hun ambassadeurschap voor de sport de Provinciepenning van Noord-Brabant en zijn daarmee ereburger van de provincie.

De Provinciepenning van Noord-Brabant is de hoogste onderscheiding die de provincie toekent. Het is een penning naar een ontwerp van de kunstenaar Niel Steenbergen. De Provinciepenning werd eerder onder meer toegekend aan Ankie van Grunsven, Leontien van Moorsel,  Pieter van den Hoogenband, Hanja Maij-Weggen, Onno Hoes, Gerard van Maasakkers, Guus Meeuwis, Thijs Verwest, Wim van der Leegte en Peter van der Velden.

Impuls
'Marianne Vos (Aalburg) heeft het wielrennen in Brabant een impuls gegeven.' Zo schrijft de provincie. 'Zij won Olympisch goud in 2008 (baan), 2012 (weg), behaalde drie wereldtitels op de weg en zeven maal bij het veldrijden. Zij was sportvrouw van het jaar in 2008, 2009 en 2013. Als initiatiefnemer van Team BrabantSport dient zij als inspiratiebron voor de Brabantse jeugd.'

De uitreiking van de Provinciepenning vindt op 14 maart plaats.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.