donderdag 28 maart 2024

Alles over Altena

23e editie Powerhouse SportAwards 'indrukwekkend' sportief

10 januari 2017 (door AalburgNet)

WIJK EN AALBURG - Vrijdagavond 13 januari wordt bekend wie de Sportmannen, Sportvrouwen, Sportploegen en de Sportmaster van 2016 worden. Plaats van handeling d'Alburcht in Wijk en Aalburg

Jetty Duister, voorzitter van Stichting Powerhouse Sport verzamelt, ontvangt en deelt het hele jaar door sportieve berichten. Dat doet zij niet alleen via hun succesvolle Facebookpagina, maar ook door gewoon opvallende artikelen uit de krant te knippen en in een map te doen. Alle input wordt gerangschikt en aan het einde van het jaar volgen drie fases in het stappenplan om tot een lijst te komen met definitief genomineerden. Stap één: circa 150 namen van sportploegen en individuele sporters uit de gemeenten Aalburg, Werkendam, Woudrichem, Heusden, Waalwijk en Zaltbommel (170.000 inwoners) rangschikken. Daarvan heeft ruim de helft na tweede selectie een plaats op de shortlist gekregen en een uitnodiging ontvangen om hun prestaties toe te lichten in een enquête. Naar aanleiding van die antwoorden heeft in de kerstvakantie de laatste selectie plaatsgevonden. Vijf genomineerden in zeven categorieën zijn uitgenodigd voor de regionale sportverkiezingen: de Powerhouse Sport Awards.

Indrukwekkend
Het is wederom een indrukwekkende lijst geworden door dito geleverde prestaties. kampioenen op hoog niveau, Nederlandse titels, uitkomen in bekerfinales, NOC*NSF status die verdiend zijn, met Oranje uitkomen bij interlands, EK’s of WK’s zelfs de (Para) Olympische Spelen en al die medailles; we zijn er stil van geworden. Hoe lastig het zal zijn voor de jurycommissie, bestaande uit 23 leden, laat zich raden. Voor het tweede opeenvolgende jaar zijn de wethouders van sport van de gemeente Aalburg, Heusden, Waalwijk, Werkendam en Zaltbommel de uitdaging van jureren aangegaan. Net als alle andere leden, w.o. (oud)topsporters, ervaringsdeskundigen en sportverslaggevers zullen zij moeten wikken en wegen.

Zie ook de Agenda op Aalburg.Net

Lees meer over:

alburcht Powerhouse Sport Awards
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.