donderdag 28 maart 2024

Alles over Altena

Renzo van Emmerik sluit seizoen NK SuperCup 600 in stijl af

26 september 2016 (door AalburgNet)

MEEUWEN - Renzo van Emmerik uit Meeuwen haalde bij de dubbele race, tijdens het laatste OW Cup evenement van het seizoen 2016, op het TT-circuit Assen een zevende en zesde positie. Daarmee eindigde hij als zesde in het eindklassement van de NK SuperCup 600.

Bij de enige kwalificatietraining van die dag, die van Emmerik een negende startplek opleverde, kreeg hij onverwacht weer te maken met overmatige bandenslijtage. Na overleg met de Dunlop-technici werden er wat kleine wijzigingen aangebracht aan de Suzuki die er voor moesten zorgen dat de banden de gehele race voldoende zouden blijven presteren.

Presteren
Met heerlijk weer voor de tijd van het jaar ging de Meeuwenaar matig van start voor de eerste wedstrijd van die dag. Renzo van Emmerik: "ik kwam flink in het gedrang in de eerste paar bochten waardoor ik na de eerste ronde als twaalfde doorkwam. Nadat ik eenmaal een goed tempo had te pakken kon ik plekken goed maken en mezelf terugvechten tot uiteindelijk de zevende plaats."

Bij de start van de tweede race zat hij er beter bij en kon in eerste instantie wat plaatsen goed maken. Het hoge tempo van de voorste vijf rijders lag uiteindelijk voor van Emmerik ook net iets te hoog en hij kwam uiteindelijk als zesde over de finish.

Met deze uitslagen heeft hij in het eindklassement van de NK SuperCup 600 een zesde positie behaald. Ten opzichte van de negende plek in het klassement van 2015 een flinke verbetering. Van Emmerik: "De zesde positie is zeker niet slecht gezien de concurrentie en het materiaal wat er in 2016 in de NK SuperCup 600 rond reed. We hebben een constant seizoen gereden, alle wedstrijden gefinisht, en allemaal in de top acht."

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.