vrijdag 29 maart 2024

Alles over Altena

Tour de Elancourt fietst ruim 23000 euro bij elkaar

14 september 2016 (door AalburgNet)

WIJK EN AALBURG - Op 13 september vertrokken ze naar Frankrijk waar een dag later de fietsen werden bestegen. En inmiddels zit de eerste etappe er op. De groep is inmiddels weer onderweg, terug naar Wijk en Aalburg. Mét een 'tas' vol muntjes. De Tour de Elancourt fietst voor het goede doel maar liefst 23770 euro bij elkaar. De blijdschap om dit hoge bedrag is groot. Terecht.

Hervormd Wijk fietst van Elancourt (nabij Parijs) naar Wijk en Aalburg, 530 kilometer in vier dagen. Op 14 september werd gestart bij de kerk van Élancourt en op 17 september is de finish bij de kerk van Wijk. Dan is de titanentocht ten einde.

Maaltijd
De renners werden bij de start van de eerste etappe uitgezwaaid door de gemeente van Élancourt en gingen via het paleis van Versailles naar de overnachtingsplaats Bresles. Die tocht verliep prima. Men laat weten: 'De verzorgingsploeg heeft vanavond voor een fantastische maaltijd gezorgd. Ook moesten de nodige reparaties aan de fietsen gedaan worden. Morgen staat de tweede etappe van 140 kilometer op het programma.

UPDATE Etappe 2

Etappe 2 van de goede doelentour zit er in inmiddels ook op! 'We zijn weer 140 kilometer dichter bij de eindbestemming, namelijk in Aubigny au Bac. Vandaag geen zon, maar af en toe regen. De verzorgingsploeg verzorgt de fietsers uitstekend. Morgen hopen we de grens tussen Frankrijk en België te passeren om zo weer een stuk dichter bij huis te komen. Op het programma staan onder andere kasseienstroken en de muur van Geraardsbergen.'

UPDATE Etappe 3

Dag 3 van Tour de Elancourt zit erop. Zaterdag hoopt de groep aan te komen in Wijk en Aalburg, maar eerst blikken de mannen terug op deze dag. Het begin van de dag kende enkele kasseienstroken bekend van Parijs-Roubaix. ' Ook brachten we een bezoek aan het Bos van Wallers. 's Middags waagde een enkeling zich aan de Muur van Geraardsbergen, de anderen genoten ondertussen van een (welverdiend) terrasje. Vanavond werden die fietsers weer verwend door de verzorgingsploeg met een heerlijke bbq. Al met al een geslaagde dag. Morgen hopen we rond de klok van 17:00 aan te komen bij Rehoboth. U/jij bent daar van harte welkom om de fietsers en verzorgers te verwelkomen.'

Wie nog wil steunen: NL15Rabo0373301375 t.n.v. Diaconie Hervormde Gemeente Wijk.

Zie ook De Agenda: Tour de Elancourt

(Facebook Tour de Élancourt)

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.