donderdag 25 april 2024

Alles over Altena

Rick Sonnema pakt brons

30 mei 2016 (door AalburgNet)

WIJK EN AALBURG - Rick Sonnema uit Wijk en Aalburg behaalde afgelopen zondag (29-05) tijdens de negende internationale Rotterdam Cup een bronzen plak.

De achttienjarige Rick, die uitkomt voor Karate Do Academie Itosu uit Waalwijk, deed mee in de categorie Kata senioren. Deze wedstrijd stond als gewoonlijk onder auspiciën van Karate Bond Nederland.

Na een zware loting wist Rick dat hij hard aan de bak moest om op het podium terecht te komen. Er streden zo’n 540 deelnemers van 63 clubs uit 6 landen om de hoogste podiumplaats. Rick wist door te dringen tot de halve finales, maar daar verloor hij uiteindelijk van de latere toernooiwinnaar.

Brons
In de strijd om de derde plaats vond hij een Duitser als tegenstander. Na een mooie strijd om de derde plaats won Rick overtuigend met 3-0 en daarmee werd het brons.

Rick is tevreden dat hij zich bij de senioren (18+) goed staande kan houden en is voornemens om die lijn gaan zeker door te trekken.