donderdag 28 maart 2024

Alles over Altena

Renzo van Emmerik zesde in afgebroken OW Cupraces

17 mei 2016 (door AalburgNet)

MEEUWEN - Renzo van Emmerik is zaterdagmiddag 14 mei tijdens de OW Cupraces op het TT-circuit Assen zesde geworden in een bewogen en vroegtijdig afgebroken NK SuperCup 600 race.

Op de voorafgaande vrijdag stelde Van Emmerik vast dat de problemen met de remmen, die hem parten speelde tijdens de vorige wedstrijd, waren opgelost.

Op een frisse en af en toe natte racedag kon van Emmerik met een redelijke start zijn achtste startpositie bij de eerste doorkomst behouden en kwam terecht in een hevig in gevecht. Van Emmerik: “We kwamen met zes man hevig in gevecht voor de vierde plek. Twee jongens wisten zich iets los te rijden uit deze groep toen ik er nog middenin zat. Ik wist me naar voren te werken en wilde de achtervolging inzetten op de rijders voor me.”
Bij het ingaan van die vijfde ronde kwam de op de derde plaats liggende rijder ten val en vervolgens ging het in dezelfde ronde ook mis voor nog drie rijders. De wedstrijdleiding besloot vanwege de crashes, en de medische assistentie die nodig was, de code-60 vlag te tonen die de wedstrijd neutraliseerde.

Renzo van Emmerik: “De code 60-vlag werd door veel coureurs niet gezien en werd niet overal langs de baan getoond. Dit maakte de situatie gevaarlijk waardoor de race werd afgebroken. Op dat moment reed ik vijfde en ik denk dat ik snel genoeg was om de jongens voor mij in te halen.
Maar de wedstrijdleiding besliste anders en zette mij terug naar plek zes. Hier moeten we het helaas mee doen. Ik ben blij dat de motor goed aanvoelde en dat de remmen weer werkten zoals het hoort. Maar mijn gevoel zegt dat er meer had ingezeten. ”

Zie ook:

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.