donderdag 28 maart 2024

Alles over Altena

MD1 verliest wederom nipt!

23 november 2015 (door AalburgNet)

VEEN - Op een koude zaterdagochtend werd om 10:00 uur afgetrapt door VV Achilles Veen MD1 tegen Brakel. Met een ijzige wind en flinke regen werd het een lastige pot.

De elf meiden van Achilles begonnen goed in de tweede minuut waren daar dan ook de eerste corners. Maar Brakel verdedigt beide keren uit. De eerste helft is absoluut voor Achilles. Keepster Emma heeft maar één uittrap hoeven verrichten. Het schot van Ezra werd door de keepster met de voet geblokt. Achilles had praktisch de gehele helft balbezit en zat goed in de wedstrijd, maar tot een voorsprong heeft dat niet geleid.

Regenbui
'In de tweede helft werden we verrast door een hele flinke regenbui, wat het spel niet ten goede kwam. In de eerste minuten kwam Brakel meer voor in het spel maar Achilles bleef haar eigen spel spelen. Af en toe kwamen ze dan ook goed op richting het doel. Maar de grote verdediging van Brakel werd niet gepasseerd.'

Wederom Brakel in de aanval. Quinty grijpt in. Deze ingreep was aan de stevige kant wat een vrije trap voor Brakel betekende op randje 16. Een hele mooie plek, gelukkig voor Achilles werd deze poging om zeep geholpen door de bal over de goal te schieten. 'Maar enkele minuten later zagen we een gelijke situatie aan de andere kant. Ook hier lag de bal op een hele mooie plek net buiten het strafschopgebied. Quinty nam plaats achter de bal, schiet goed maar helaas ging deze poging naast.'

Duppie
Waar Achilles eerder deze wedstrijd prima de rust bewaarde, werd het gedurende de tweede helft rommeliger. Brakel drukte goed en wist paniek te zaaien bij de Veense meiden. Tussen de vele mensen in het zestien metergebied van Veen was het overzicht weg en wisten ze de bal in het doel te werken. 0-1. Achilles kon hierna geen vuist meer maken en zo werd deze wedstrijd met minimaal verschil verloren.

'Helaas valt voor Achilles. Elke keer valt het duppie de verkeerde kant op wanneer we een directe tegenstander treffen in de competitie.'

Volgende week is alweer de laatste competitiewedstrijd voor deze seizoenshelft die zal worden afgesloten 'als trotse derde'. Daarna volgt nog een bekerwedstrijd.