donderdag 28 maart 2024

Alles over Altena

Rick Sonnema opnieuw goed voor een zilveren plak

19 oktober 2015 (door AalburgNet)

AALBURG - Karateka Rick Sonnema won afgelopen zondag (18-10-2015) zilver op het Internationale Coupe de Kayl karatetoernooi. Ruim vijfhonderd  deelnemers uit tien landen streden om de hoogste podiumplaats.

Rick komt uit voor Karate Do Academie Itosu uit Waalwijk en deed mee in de categorie Kata 16/17 jaar en de open categorie.

Na in de open categorie in de eerste ronde zijn tegenstander van het Luxemburg national team uitgeschakeld te hebben, verloor Rick de volgende ronde nipt met 3-2 van zijn Duitse tegenstander. Hij werd uiteindelijk derde en miste zo de herkansing.

Finale
In de categorie heren onder 18 jaar won de jonge Aalburger alle voorronden en stond in de finale. In een hele spannende match waarin Rick een voor hem nieuwe kata liet zien, verloor hij nipt met 3-2, goed voor een hele mooie tweede plaats.