vrijdag 19 april 2024

Alles over Altena

Bart de Fijter: goed voor 3 maal goud

12 oktober 2015 (door AalburgNet)

WIJK EN AALBURG - Voor een kleine groep zwemmers stond afgelopen weekend de eerste miniorenwedstrijd op het programma. In Waalwijk werd de goede lijn uit de eerste wedstrijden weer doorgetrokken. Uiteindelijk werden er de persoonlijke records gezwommen en werden er diverse medailles mee naar huis genomen.

Goudhaantje deze middag was Bart de Fijter. Met persoonlijke records op de de 100m vrije slag (10 seconden), 100 rugslag (8 seconden) en een scherpe eerste tijd op de 100m schoolslag mocht hij maar liefst 3x de gouden medaille ophalen. Luca van Andel ging van start op de de 25m rugslag en de 50m vrije slag. Op beide afstanden zwom hij zich in de prijzen en behaalde respectievelijk ene gouden en een bronzen medaille. Sophie de Boer viel net buiten de prijzen maar verbeterde haar tijd op de 100m vrije slag met 6 sec. De 100m schoolslag, die zij ook voor het eerst zwom,  leverde haar ook een heel mooi persoonlijk record op.

Daarna mochten Janniek Oudshoorn, Jurre Scholten, Mika van Andel en Jens Westerlaken het tegen elkaar opnemen. Dit waren ook spannende races en leverden vele mooi tijden op.

Zij zwommen vandaag de 100m vrije slag en de 100m rugslag. Op de 100m vrijeslag leverde dat Jens een zilveren medaille op en Jurre werd beloond met een bronzen medaille en een tijdsverbetering van 11 sec.

De 100m rugslag is niet het favoriete nummer van alle vier de jongens. Zij bleven dan ook allemaal dichtbij hun oude persoonlijke record en alleen Jens behaalde het podium en werd derde.

Op de 100m schoolslag werd er een spannende strijd geleverd tussen Jet Kamphuis en Julia Kant. Zij zwommen beiden bijna dezelfde tijd, alleen Julia was net een paar honderdste seconden sneller en behaalde een bronzen medaillle en Jet moest genoegen nemen met de vierde plaats.

Daarna moesten ze samen de 50m vlinderslag nog zwemmen. Julia zwom deze afstand voor het eerst en behaalde een zilveren medaille. Jet bleef dicht bij haar persoonlijke record en haar tijd was goed genoeg voor een bronzen medaille.

Bij de junioren mochten Damian van Andel en Soo Yin van Noorloos de 200m rugslag en de 200m schoolslag zwemmen. Beiden snoepten behoorlijk wat seconden van hun persoonlijk record af. Vooral bij de schoolslag; Damian haalde er 9 sec. vanaf en Soo Yin zelfs 17!

Helaas geen podiumplaatsen voor hen, maar ze kunnen terug kijken op een mooie wedstrijd.