vrijdag 19 april 2024

Alles over Altena

Renzo van Emmerik knap zesde bij NK Super Cup

5 oktober 2015 (door AalburgNet)

MEEUWEN - Renzo van Emmerik behaalde een knappe zesde positie en een nieuw Persoonlijk Record (PR) tijdens de laatste NK Supercup 600 wedstrijd op het TT circuit van Assen afgelopen weekend.

Team RPM-Paul Meijering had voor het laatste evenement nog een trainingsdag geboekt om zich optimaal voor te bereiden. Deze werd goed gebruikt om de afstelling van de Suzuki te verbeteren. In overleg met JJ Suspension vonden er grote veranderingen aan de afstelling plaats. Dit pakte goed uit en van Emmerik kreeg meer vertrouwen met de motorfiets.

Tijdens de kwalificatie die al om negen uur van start ging was de baantemperatuur nog laag, maar Renzo van Emmerik wist er een achtste positie uit te slepen. Na de koude start van de dag zorgde de zon voor lekker weer en voor deze laatste wedstrijd mocht hij familie, sponsoren en supporters ontvangen.

Vertrouwen
De eerste meters van van Emmerik na het doven van de startlichten waren niet geweldig maar de rest van zijn eerste ronde wel en bij de eerste doorkomst lag hij op de 6e positie. De gewijzigde setting gaf hem vertrouwen en hij kon goed meekomen in het hoge tempo van de kopgroep van negen rijders, waarvan twee rijders vooraan zich iets afscheidde. Bij de diverse inhaalacties liet hij zich ook niet onbetuigd. Hij kreeg nog wel  met een pechgevalletje te maken want  halverwege de race verloor hij zijn linker knee-slider. Lastig, aangezien hij daarmee aanvoelt hoe schuin hij door de bochten gaat. Dit verstoorde even zijn concentratie en kostte hem net de aansluiting met de rijders voor hem. Maar met de mooie zesde eindpositie, en een kleine verbetering van zijn persoonlijk record op het TT-circuit, was het een sterke afsluiting van het seizoen.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.