vrijdag 19 april 2024

Alles over Altena

Running Center Road Circuit gaat verder in Genderen

18 augustus 2015 (door AalburgNet)

GENDEREN - Op woensdag 26 augustus wordt de zomer afgesloten met de derde wedstrijd van het Altena Road Circuit (ARC) - editie 2015. Tijdens de feestweek in Genderen wordt er als vanouds weer een hardloopronde georganiseerd. Deze keer geen 10 kilometer meer maar 5 Engelse Mijlen (EM) oftewel 8 kilometer en ook is de donderdagavond verruild voor de woensdagavond.

Net als alle andere jaren zal de jeugd weer het spits afbijten rond de klok van 18.45 uur, waarna om 19.45 uur de volwassenen hun 5 EM door het dorp kunnen lopen. Het belooft een mooie wedstrijd te worden, want veel lopers willen zien hoe ze de zomer zijn doorgekomen.

Uitdaging
Vorig jaar was het Koos Verweij die als eerste over streep kwam na 10 kilomEter, gevolgd door Egbert Hooykaas en Paul Visser. Is Egbert, die aan een goed seizoen bezig is, er weer bij en zal Paul er zijn? Wil hij kan kans maken op de eindtitel dan moet hij aan de bak. Het Circuit heeft er twee van de zes wedstrijden op zitten en er kan nog van alles gebeuren. ARC: 'We gaan het meemaken om te beginnen in Genderen.'

De 5 EM is niet alleen voor de wedstrijdlopers een mooie uitdaging, ook voor de recreanten is dit een prachtige afstand om jezelf eens te testen. Een oproep daarom aan al die mensen die lekker voor zichzelf hun wekelijkse rondjes lopen. 'Kom het eens proberen en ervaar hoe leuk het is om met zoveel mensen tegelijk te lopen.'

Je kunt je al inschrijven via www.inschrijven.nl. Op de wedstrijddag zelf inschrijven kan ook tot 20 minuten voor aanvang van de loop. het inschrijfgeld is dan wel iets hoger.

www.AltenaRoadcircuit.nl | Zie ook de Agenda op Aalburg.net

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.