vrijdag 29 maart 2024

Alles over Altena

Karateka Rick Sonnema scoort tweede plek in Luxemburg

27 april 2015 (door AalburgNet)

AALBURG - Karateka Rick Sonnema won afgelopen zondag (26-04) weer zilver op het Open Luxembourg Karate Toernooi.

Werkte hij zaterdag eerst nog een bondstraining af in Leusden, vandaaruit vertroek hij richting Differdange in Luxemburg waar zondags bovenstaande wedstrijd. 760 deelnemers uit achttien landen streden daar om de hoogste podium plaats.

Rick, die uitkomt voor Karate Do Academie Itosu uit Waalwijk, deed mee in de categorie Kata 16/17 jaar. Hij won zijn voorrondes van zijn Duitse en Franse tegenstanders. Daarna stond alleen de finalepartij nog in de weg voor de hoogste podium plaats,

Zijn Belgische tegenstander in de finale had de de jonge karateka al diverse malen zien spelen, dus hij wist dat een hele pittige tegenstander zou zijn.

De jonge Sonnema verloor weliswaar de finale, maar kan terug kijken op een heel mooi weekend met als beloning een mooie internationale zilveren plak.