vrijdag 19 april 2024

Alles over Altena

Subsidie voor wie mensen laat bewegen

5 februari 2015 (door AalburgNet)

AALBURG - Lokale sport- en beweegaanbieders in Aalburg kunnen vanaf 12 februari tot en met 16 april 2015 een aanvraag indienen voor de Sportimpuls. Dat is een subsidieregeling die lokale sport- en beweegaanbieders financieel ondersteunt bij de opzet van activiteiten die zij ondernemen om meer mensen langdurig te laten sporten en bewegen.

Deze activiteiten bestaan uit het opstarten en aanbieden van sportaanbod voor mensen die niet of nauwelijks sporten en bewegen of dreigen te stoppen met sporten en bewegen.

Beweegbeleid
Drie verschillende rondes worden opengesteld: de reguliere Sportimpuls, Sportimpuls Kinderen sportief op gewicht en de Sportimpuls Jeugd in lage inkomensbuurten.  De gemeente kan geen aanvrager, bestuurlijk verantwoordelijke of projectleider-penvoerder zijn. De aanvrager van de Sportimpuls moet de subsidieaanvraag aan de gemeente ter advies voorleggen. Het is belangrijk dat de aanvraag aansluit bij het lokale gemeentelijke sport- en beweegbeleid.

Door het ondertekenen van en het beantwoorden van een aantal vragen op een intentieverklaring, geeft de gemeente aan ZonMw een advies over de aanvraag.

Informatie
Meer informatie over de Sportimpuls 2015 en de vernieuwde menukaart Sportimpuls is te vinden onder deze link. U kunt natuurlijk ook een vraag stellen via info@sportindebuurt.nl

Lees meer over:

sport gemeente bewegen sportimpuls
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.